• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

11.09.2023

11:45

Hitno saopštenje Poreske uprave: "Nulta stopa tolerancije za korpuciju"

Shutterstock

Vesti

Hitno saopštenje Poreske uprave: "Nulta stopa tolerancije za korpuciju"

Podeli vest

U skladu sa Akcionim planom i Nacionalnom strategijom za borbu protiv korpucije, kao jasnim prioritetom Vlade Republike Srbije, Poreska uprava Republike Srbije ima iskazanu nultu stopu tolerancije na korupciju i odlučna je u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ovim putem obaveštavamo javnost da je Poreska uprava krajem prošle i početkom tekuće godine započela postupke utvrđivanja nepravilnosti u radu određenih državnih službenika, angažovanih na poslovima kontrole povraćaja PDV-a. Po okončanju postupaka Odeljenja za unutrašnju kontrolu Poreske uprave, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dostavljena je kompletna dokumentacija, kao i izveštaji o predmetima u kojima je zaključeno da postoji osnov sumnje da su ova lica izvršila krivična dela" piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Poreska uprava i ubuduće sprovoditi kontrole zakonitosti rada državnih službenika i za sve utvrđene nepravilnosti, kao i u ovom slučaju, obaveštavati nadležne organe.

Tim povodom direktorka Poreske uprave Dragana Marković, izjavila je da se Poreska uprava svakodnevnim zalaganjem, trajno i dugoročno, bori protiv svakog vida korupcije i ubuduće će imati imati nultu toleranciju na isto.

Podsetimo, u akciji Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, danas je uhapšeno desetak poreskih inspektora, zbog zloupotrebe položaja, a kako portali pišu, ovo je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila desetak poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i pranja novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Među uhapšenima je i načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu A.P.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija