• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.09.2023

19:02

Nastavljeno suđenje Darku Šariću za "pranje para! Njegovi saradnici tvrde da su nezakonito prisluškivani!

Tanjug

Vesti

Nastavljeno suđenje Darku Šariću za "pranje para! Njegovi saradnici tvrde da su nezakonito prisluškivani!

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, prikazivanjem pisanih dokaza nastavljeno ponovljeno suđenje Darku Šariću (53) i njegovim saradnicima, koji se terete za "pranje" novca za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Predstavljeni su pisani dokazi koji su izvedeni u prethodnom postupku, uglavnom  bankarska dokumentacija koja se tiče optuženog Marka Dabovića.

Pročitani su svi dokazi iz prve i druge optužnice, a zatim i spisi predmeta za optuženog Radovana Štrpca iz 2009. i 2010. godine.

Dok je sudija čitao spise, za reč se javio branilac Štrpca i rekao da se naredba koju je pročitao sudija odnosi na dva broja telefona, a da je po tadašnjem zakonu ta naredba za nadzor i prislušivanje morala biti obrazložena što ovde nije slučaj.

Foto: Tanjug

Nebojša Jestrović, kum Darka Šarića je negirao optužbe

Dodao je i da se naredba za produženje mere vezuje za osnovnu naredbu za prisluškivanje, te da bi se produžila mera mora da postoji neka analiza rezultata prethodne naredbe.

Optuženi Nebojša Jestrović i Štrbac su, nakon pregleda tih dokaza, stavili prigovore na njih, a Štrbac tvrdio da naredba za prisluškivanje nezakonita. Postupajući tužilac je nakon pauze rekao da smatra da ne postoje neke nezakonite radnje u dokazima i da su naredbe o prisluškivanju zakonite.

Advokat Danilo Šarić, branilac Predraga Milosavljevića, predložio je sudu da se na sledećem suđenju izvrši uvid u naredbe u vezi sa njegovim branjenikom.

Sledeće suđenje zakazano je za 6. oktobar, kada je pozvan svedok Milorad S.

Pored Šarića u ovom postupku sudi se i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrbcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću, Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Foto: Tanjug

Nebojša Jestrović, advokat Marko Kljajević i Šarić

Sud je na jednom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojan Stanojkoviću sudi u odsustvu. Za Stanojkovićem je raspisana poternica 19. aprila prošle godine, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminalnu grupu.

Stajnojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za posedovanje oružja, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!
Društvo

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!

Jedan Španac, koji je nedavno posetio Srbiju i Beograd, ljutito je priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira i da bi zbog nje, "pravio skandal" da ju je primetio u Španiji. U svojoj anonimnoj objavi na Reditu objasnio je da se jako zbunio, ali i iznervirao kada je primetio da mu u lokalnim prodavnicama i marketima niko od radnika nije vratio kusur - bio on 2,5, ili 10 dinara.

31.05.2024

20:42

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31