• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2023

12:52

Nastavljeno suđenje hirurgu, optuženom za prebijanje supruge: Dadilja: Njihov brak je bio idealan!

Miloš Rafailović

Vesti

Nastavljeno suđenje hirurgu, optuženom za prebijanje supruge: Dadilja: Njihov brak je bio idealan!

Podeli vest

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje hirurgu Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću (48), optuženom za prebijanje supruge Ivane (42) u januaru ove godine.

Na današnjem ročištu svedočila je prijateljica oštećene i žena koja je čuvala njihovo najmlađe dete. 
Branka N. je ispričala da se sa Ivanom čula krajem januara, kada ju je obavestila da trpi psihičko i fizičko nasilje od supruga.

Odgovarajući na pitanja tužioca, svedok je rekla da je zajedno sa njom išla 1. februara u bolnicu i da je ona imala brojne vidljive povrede:

- Ivana mi je tada otkrila da ju je suprug tukao oklagijom, šutirao nogama, čupao joj kosu, vređao i pljuvao! 

Na pitanje advokata Đorđa Kalanja, koji brani optuženog, svedok je rekla da su deca srećna što se čuju sa ocem iz pritvora, kao i da je Ivana srećna zbog dece. 

- A kakav je Nikola čovek? - upitao je još advokat.

- On je operisao mog sina i supruga. Uvek je pomagao svima, ne pitajući za njihovo finansijsko stanje - odgovorila je Branka N. i potom se rasplakala.

Kalanj je nakon toga stavio primedbu na njen iskaz, jer je "ona o događaju imala saznanja preko oštećene koja je povukla svoj iskaz", odnosno, iskoristila pravo kao supruga da ne svedoči. 

Soka Đ., koja je čuvala dete bračnog para, tvrdila je da je brak Nikole i Ivane "bio brak kakav bi poželela svojim najbližima", kao i da deca mnogo pate zbog oca koji im nedostaje. 

Branilac Ostojića je na kraju dostavio sudu dokument iz parničnog postupka u kojem je njegovom branjeniku izrečena mera zabrane prilaska i kontaktiranja oštećene i predložio da se njemu ukine pritvor, što je sud odbio. Sledeće ročište zakazano je za 10. oktobar.

Odbila da svedoči protiv nasilnika

Ivana Ostojić je ranije odbila da svedoči protiv supruga, sa kojim je u procesu razvoda, "zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac". Takođe je navela da medijska eksponiranost ovog slučaja mnogo utiče i na nju i na decu.

- Oboje smo imali dovoljno vremena da razmislimo o svemu, nakon čega smo odlučili da sve uradimo u interesu dece. Želim samo da se ova agonija što pre završi, a zamolila bih sud da okrivljenom dozvoli da viđa decu van pritvora - istakla je Ostojić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija