• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

17.09.2023

16:28

Bliži se kraj aferi "Tunel"!? Policija tvrdi da zna ko je kopao, saradnik predsednika Višeg suda odbio poligraf! (FOTO)

Printscreen Twitter, Vlada Crne Gore

Vesti

Bliži se kraj aferi "Tunel"!? Policija tvrdi da zna ko je kopao, saradnik predsednika Višeg suda odbio poligraf! (FOTO)

Podeli vest

Odgovorni za slučaj "Tunel" u Podgorici još nisu poznati iako u bezbednosnom sektoru tvrde da znaju ko su i da uz to znaju i gde su.

Predstavnici policije, intenzivno komuniciraju sa policijskim organima jedne države iz regiona radi hapšenja odgovornih za ovaj dosad neviđen upad, saznaje RTCG.

Zasad je jedino izvesno da počinioci nisu iz Crne Gore ali i da nisu ni iz Albanije, rekao je za RTCG nepoznati izvor iz bezbednosnog sektora CG.

Jedan od saradnika predsednika Višeg suda Borisa Savića odbio je da na poligrafu odgovara na pitanja o depou tog suda, koji je pre nekoliko dana obijen, saznaju "Vijesti" iz više nezvaničnih izvora iz istrage.

Kako piše podgorički list, iako ne postoji zakonska mogućnost da se bilo ko prisili na to i uprkos tome što rezultati detektora laži nisu dokaz na sudu, istražiteljima je ova činjenica indikativna i ne odbacuju je olako, već će se baviti njome. 

Motiv

Mada policijski čelnici pozivaju na strpljenje, a premijer Dritan Abazović odbija da saopšti više detalja u interesu istrage, nije jasan ni motiv ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Prst sumnje odmah je uperen u kotorske kartele, odnosno kavački i škaljarski klan, ali više detalja i dalje nije poznato.

Spekuliše se da je cilj bio krađa dokaza, pokušaj nečijeg bekstva ili možda i likvidacija nekog od zatvorenika.

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović je izjavio da nije isključeno da je kopanje tunela od privatnog stana do depoa Višeg suda u Podgorici, počelo zbog najave dolaska agenata FBI zbog slučaja ubistva Duška Jovanovića. Puška iz koje je ubijen Jovnović čuva se u depou Višeg suda a priče da je ukradena tokom provale zasad odbacuju sudske i policijske vlasti. No, i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić ne isključuje da je kontaminacija dokaza o atentatu na Jovanovića mogla da bude motiv za ovaj upad.

Posebno buni priča o krađi nekih pištolja i pušaka, jer što i sam premijer Abazović priznaje, teško da bi to mogao da bude glavni motiv za jedan ovakav poduhvat.

Istraga

Unutar tunela nađeni su i meci tokom uviđaja, saznaje RTCG.

Važan trag mogli bi biti snimci sa sigurnosnih kamera u Njegoševoj ulici, kako bi se videlo ko su osobe koje su kopale tunel. Ali, ako je tačno da su krivici bili prerušeni tokom ulaska u stan i izlaska, pitanje je i koliko će to biti od koristi.

Ranije je pronađen kombi za koji se sumnja da su ga osobe koje su počinile ovo krivično delo koristile a crnogorska policija traga za šest lica koja se dovode u vezu sa pomenutim događajem. Uzet je veći broj tragova i dokaza koji su upućeni u Forenzički centar na veštačenje. Sumnja se da je ovaj prolaz, dug bar 30 metara, probijen pre nekoliko meseci.

"Vijesti" su objavile dve fotografije žene i muškarca, navodnih članova kriminalne grupe koja je provalila u sudski depo, odakle su ukradeni dokazi iz više predmeta.

Veće za nacionalnu bezbednost raspravljalo je u petak o tunelu, a pritom još nije završen popis svih stvari koje se nalaze u depou, što bi moglo biti urađeno do utorka.

Iz Uprave policije potvrđeno je da je u blizini Podgorice pronađen kombi, za koji se veruje da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu.

Na nedavnoj sednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obaveštajno-bezbjednosnog sektora (BOK) konstatovano je i da obijanje depoa Višeg suda u Podgorici predstavlja "najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija