• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf/Blic

18.09.2023

21:46

"Drhtao sam, nije mi bilo dobro": Mladić koji je preživeo klan Belivuk svedočio o traumi koju je doživeo

Miloš Rafailović

Vesti

"Drhtao sam, nije mi bilo dobro": Mladić koji je preživeo klan Belivuk svedočio o traumi koju je doživeo

Podeli vest

Suđenje Belivukovoj grupi nastavlja se sutra, kada će I. S. imati priliku da dopuni svoj iskaz ukoliko za tim bude bilo potrebe, a pitanja će moći da mu postavlja i odbrana, rekla je za Informer njegova advokatica nakon današnjeg suđenja

Naime, po izlasku iz sudnice advokatica I.S., Nada Mitrović Rakić je za Informer izjavila da je njen klijent verodostojno ispričao kroz kakvu je golgotu prošao na stadionu Partizana. 

- I.S. je ponovio sve što se dogodilo tog kritičnog dana. Rekao je istinu u potpunosti. On je više puta saslušavan, prvi put u Požarevcu, u Beogradu... On i danas oseća posledice svega, ali mu u svakom slučaju veliku podršku pružaju njegovi najmililji. Sutra će on dopuniti svoj iskaz  ali ga očekuju i pitanja koje će mu postavljati branioci i okrivljeni - rekla je advoktica Nada Mitrović Rakić na kraju današnjeg suđenja. 

I.S.  je danas dao detaljan opis svega što se dogodilo tokom tri dana koliko su ga Belivukovi "vojnici" držali na stadionu i većinski ponovio sve što je rekao u tužilaštvu, a spisak onih koji su ga zlostavljali je podugačak.

Foto: Nada Mitrović - Rakić (foto: Dana Ćuruvija)

 

Iako je preživeo traumu, I. S. je tokom davanja iskaza bio stabilan i uspeo je da smireno iznese stravične detalje.

Kako piše Blic, prema nezvaničnim informacijama, I. S. je na današnjem suđenju naveo više muškaraca koji su ga tukli i silovali, a koje nije spomenuo u ranijim iskazima. Među njima je i okrivljeni saradnik Srđan Lalić, koji o tome nije govorio kada je iznosio svoj iskaz.

On je odgovorio na nekoliko pitanja suda, dok tužilaštvo, s obzirom na to da je iskaz bio detaljan, nije imalo pitanja.

Podsetimo I. S. je ranije do detalja ispričao da mu se život pretvorio u pakao sredinom oktobra 2020. kada je došao u Beograd da prošeta i da se fotografiše na Kalemegdanu, na grobu Milorada Mandića Mande i pored stadiona Partizana.

U momentu kada je fotografisao selfi, kako tvrdi, "savatali" su ga pripadnici južne tribine, odnosno optuženi Mijat Simeunović, Aleksa Šejić i Miloš Lukić Selak.

Oni su pošli ka njemu i pitali ga: "Požarevac, šta radiš tu?". I. S. je istakao da su ga neki od navijača prepoznali jer on ide na utakmice od 2017. ili 2018. godine i da je "išao na mnoge utakmice po Srbiji jer voli Partizan".

- Sa svakim sam bio okej, od njih sam tražio stare stvari, ako neko ima da mi da patike, trenerke, da imam šta da obučem. Oni su me prvo povukli za duks, rekli da pođem s njima, tukli su me, a Aleksa Šejić mi je udario šamar - rekao je I. S. u tužilaštvu.

Kako je objasnio, pripadnici Belivukovog klana uveli su ga na stadion i rekli mu da sedne u baštu. Osim Simeunovića, Šejića i Lukića Selaka, prisutan je bio i "jedan kog zovu Krivi".

Foto: reuters/tanjug

 

I. S. je ispričao da su ga udarali po prstima, po nogama, da su ga maltretirali celo veče, nakon čega su mu stavljene lisice na ruke i odveden je ispod istočne tribine.

Maltretiranje se nastavilo, a I. S. je naveo da ga je Aleksa Šejić odveo u sobu govoreći mu: "Polazi, debeli, 'ajde cinkaro, 'ajde marš tamo".

- Abnormalno su me istukli i tada mi već nije bilo dobro. Imam slabo srce, mislio sam da je gotovo, drhtao sam, nije mi bilo dobro. Treći dan bih želeo da što pre izbrišem iz glave, bio je pakao. Tukli su me držaljama od sekire, glava mi je bila ovolika od udaraca, nisam mogao da stojim na nogama. Udarali su me i štapovima za bilijar, dva puta po leđima i jednom po vratu. Sreća da su me udarali onim štapom koji je tanji, a nisu debljim. Od udaraca sam pao na zemlju, a štap se polomio - dodao je.

Seksualno ga zlostavljali

On je, između ostalog, ispričao i da ga je Belivukova grupa seksualno zlostavljala.

On je opisao da je drugog dana zatočeništva sa rukama vezanim na leđima prilegao na krevet i da je to uradio onako kako je navikao kod kuće, da skine trenerku i stavi pored kreveta, te je bio samo u majici i gaćama. Primetio je da neko leži pored njega i zamolio Aleksu Šejića da ga pokrije, nakon čega ga je Šejić, kako tvrdi, seksualno napastovao.

Kako je navedeno u optužnici, Šejić je iskoristio okolnost da je oštećeni bio silom zadržan i lisicama vezanih ruku, zbog čega nije mogao da pruži bilo kakav otpor i prinudio ga na sa obljubom izjednačen čin.

I. S. je takođe rekao da su mu Šejić i Krivi, kog još zovu i Kruška, gurali štapove za bilijar u zadnjicu.

Nakon tri dana je pušten, zaprećeno mu je da ne govori o onome što se desilo i rečeno da ne dolazi u Beograd godinu dana, a pripadnici Belivukovog klana ostavili su ga na naplatnoj rampi Vrčin.

- Sve mi se ljuljalo, poljubio sam zemlju zato što sam video svetlost dana jer sam tamo bio zatočen i svašta je moglo da bude sa mnom - rekao je I. S.

Foto: Marko Đoković

 

Đorđević govorio o otmici

Kada su u pitanju optuženi, Vojislav Đorđević jedini je u svom iznošenju odbrane pred tužilaštvom detaljno govorio o danu kada je grupa maltretirala I. S. Ipak, on je tvrdio da je oštećeni na stadion došao pola sata iza ponoći i da je fotografisao, a da su u njegovom telefonu videli da je dolazio da bi prikupljao informacije za drugu navijačku grupu "Alkatraz".

- Prišao sam I. S, rekao sam ostalima da se sklone da bih razgovarao sa njim, da vidim zašto je to radio i da li je istina što mi je on indirektno priznavao, ali mi je sve vreme govorio da to nije radio. Zbog nekih svojih privatnih problema, ja sam u tom momentu loše reagovao i udario sam mu par šamara - rekao je Đorđević, navodeći da su I. S. kasnije zaključali u sobu u kojoj je inače spavao Aleksa Šejić i otišli kući.

On je rekao da su ujutru došli Belivuk, Miljković, Srđan Lalić i čovek sa nadimkom Deda, da su ga tukli bilijarskim štapovima i da su mu ih gurali u analni otvor.

- Čuo sam, i mislim da je to sigurna priča, da ga je Aleksa Šejić silovao - dodao je.

Iako je bio prilično detaljan kada je iznosio odbranu pred tužilaštvom, Đorđević je pred sudom rekao da ne ostaje pri iskazima koje je dao u tužilaštvu, kao i da ne priznaje krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da nije deo Belivukovog klana. Kako je rekao, svoj prvi iskaz je "dao pod prisilom tokom privođenja i saslušanja u SBPOK".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija