• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

28.09.2023

14:45

Velika zaplena pirotehnike na Gradini! Vozač kamiona mislio da će prevariti carinike, a onda su oni odlučili da pretresu kabinu (FOTO)

Uprava Carina

Vesti

Velika zaplena pirotehnike na Gradini! Vozač kamiona mislio da će prevariti carinike, a onda su oni odlučili da pretresu kabinu (FOTO)

Podeli vest

Carinici su, u saradnji sa policijom, 27. septembra 2023.godine na graničnom prelazu Gradina u kabini jednog kamiona otkrili oko 200 neprijavljenih fontana vatrometa.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven tokom redovne kontrole na ulazu u Republiku Srbiju, u kamionu
domaćih registarskih oznaka, koji je iz Bugarske ka Srbiji prevozio plastične posude za jednokratnu upotrebu.

Foto: Uprava carina

Zalenjena pirotehnika

Iako je na pitanje, da li pored robe koju prevozi ima još nešto da prijavi vozač odgovorio odrično,
carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

Tada je u kabini kamiona pronađeno 16 kartonskih kutija fontana vatrometa, sakrivenih u fabričkim šupljinama, na krevetu i iza sedišta vozača.

Protiv 43-godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak, do čijeg okončanja će krijumčarena pirotehnika biti zadržana.

Napominjemo da je prenos pirotehničkih sredstava preko granice regulisan Zakonom o prometu
eksplozivnih materija i da se njihovim uvozom, distribucijom i prometom mogu baviti isključivo
ovlašćeni distributeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tužna sudbina ubijenog Živka iz Smedereva! Prodao kuću i kupio lokal, bio samotnjak - izbo ga poznanik zbog para
Jezivi detalji

Tužna sudbina ubijenog Živka iz Smedereva! Prodao kuću i kupio lokal, bio samotnjak - izbo ga poznanik zbog para

Živko I. (68) je nedavno prodao kuću u Smederevu i kupio je lokal u polunapuštenom tržnom centru, kako bi u njemu živeo. Međutim, 21. septembra pronađen je mrtav u tom istom lokalu, sa desetinama ubodnih rana, a jezivi zločin je polako počeo da se obmotava kada je policija identifikovala ubicu i otkrila da je svemu prethodio motiv iz koristoljublja.

25.09.2023

06:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija