• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

30.09.2023

16:28

Bezbednost učenika i nastavnika prioritet! U Policijska uprava Bor sumirala rezultate rada!

V.J.

Vesti

Bezbednost učenika i nastavnika prioritet! U Policijska uprava Bor sumirala rezultate rada!

Podeli vest

Policijska Uprava u Boru sumirala je rezultate rada u predhodnih osam meseci u kojima je posebno težište rada bilo na bezbednosti učenika i nastavnika u 41 obrazovnoj ustanovi u četiri grada Borskog okruga, u kojima nije zabeležen nijedan slučaj nasilja, navodi potpukovik Zoran Milijić, načelnik Policijske uprave Bor.

- Neposredno pre početka nove školske godine održali smo niz sastanaka sa svim predstavnicima obrazovnog sistema.Izvršili analizu bezbednosti učenika po školama , kako se nebi dogodio nijedan nepredvidiv incident. Najavili smo i obavestili da će naše prisustvo biti pre nastave , tokom i nakon završetka nastave u svim školama na ovom području, naveomje načelnik Milijić.

Što se tiče svih oblika kriminaliteta , ova Policijska uprava je je regostrovala 721 krivičnih delo što je za 14 dela manje u onosu na proteklu godinu. Sva teža krivična dela, ubistava , razbojništava, iznude, su uglavnom za 70 procenata uspešno rasvetljena. U oblasti rada ns suzbijanju narkomanije na ovom području, policija je zaplenila 17 kilograma narkotika ,što je čak za 15 kilograma više nego u
2022. godini.

- Policija na ovom području je pronašla i zaplenila ukupno 9,5 kilograma marihuane , preko 7 kilograma amfetamina , 211 grama kokaina i 300 grama heroina. Podneto je preko 90 krivičnih prijava , što ukazuje da je znantno manje nego u predhodnoj godini. Inače, još jedan broj postupaka je još uvek u toku rada, ističe načelnik PU u Boru.

Foto: V.J.

 

 

Borsko odeljenje policije dugi niz godina svoj rad usmerava na represivne i preventvne mere kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir u svim sredinama Borskog okruga. Pa je tokom osam meseci ove godine podneto 194 prekršajnih prijava . Težih oblika narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Kada je reč o radu saobraćajne policije u ovom periodu je zabeleženo preko 200 saoraćajnih nezgoda u kojima je devet lica izgubilo život. Inače, na prostoru Istočne Srbije više ne postoji migrantska ruta koja se kao ranijih godina kretala preko susedne Bugarske, podsetio je Zoran Milijić, načelnik Policijske uprave u Boru na Konferenciji za medije, koja je prvi put održana nakon dugi niz godina i koja bi u narednom periodu trebalo da postane praksa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15