• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

04.10.2023

09:48

Jutro nakon stravičnog požara u Kragujevcu! Policija vrši uviđaj, stanari u šoku (FOTO/VIDEO)

S.S.

Vesti

Jutro nakon stravičnog požara u Kragujevcu! Policija vrši uviđaj, stanari u šoku (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Dve žene su nastradale, a jedan muškarac je teško povređen u požaru koji je sinoć izbio na 11. spratu solitera u Lepeničkom bulevaru u centru Kragujevca.

U policiji kažu da su stanari zgrade izjavili da je u tom stanu bila isključena struja zbog čega se i pretpostavlja da je požar izazvala sveća koja je pala, jer su vlasnici stana tako osvetljavali prostorije. 

Kako nam je rečeno vlasnik stana je N.T (53) koji je u njemu živeo sa nepokretnom majkom. On je teško povređen i kolima Hitne pomoći je transportovan u Klinički centar u Kragujevcu, dok je njegova majka zatečena mrtva u krevetu. U stanu je pronađena još jedna mrtva žena za koju se pretpostvalja da je bila u vezi sa N.T.  

Foto: S.S.

Dve žene izgorele u požaru u stanu na 11. spratu solitera

 

Jutro nakon drame repoteri informer.rs su bili na licu mesta i pričali sa stanarima, koji nakon neprospavane noći nisu bili baš rečiti, ali su nam ipak kratko rekli da je sve moglo da bude mnogo gore.  

- Ja sam u tom trenutku već skoro zaspao, ali moj kerić što ga čuvam je zalajao i probudio me. Pogledao sam na vrata i to je već kuljao dim iz njegovog stana. Vidim da je požar, pa sam pogledao kroz prozor i onda sam video da je buktinja u tom stanu. Nisam mogao ni da izađem iz svog stana koliko je dima bilo. Čekao sam da dođu vatrogasci. Veoma brzo su u principu došli i za desetak, petnaestak minuta su lokalizovali požar - kazao je Tomislav Račić prvi komšija. 

I kompšnica nastradalih kaže da je ostala zarobljena u stanu i da nije mogalkd a izađe iz stana.

- Bila sam sama u stanu zarobljena dimom. U jednom trenutku sam htela da bežim stepeništem, ali je sve bilo neprohodno. Zatvorila sam vrata, stavila mokar peškir na lice i nadala se da će vatrogasci da urade svoje - ispričala nam je M.Š. 

I stanar iz stana na spratu iznad onoga u kome je buknuo požar kaže da je sve bilo vrlo traumatično. 

Foto: S.S.

 

 

- Sve se desilo neverovatnom brzinom. Pakao bih opisao kao ono što sam sinoć video i doživeo. Tragedija -  kazao je J.Z.

Inače od jutros je u stanu policija i forenzičari koji vrše uviđaj kako bi se tačno utvrdilo šta je izazvalo požar. Tela nastradalih žena su još uvek u stanu i čeka se završetak uviđaja da bi bila transportovana na sudsku medicinu i obdukciju. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija