• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rtcg

17.10.2023

10:12

Lozničanin uhapšen u Stokholmu u ekstradicionom pritovoru! Crna Gora mora da pošalje zamolnicu kako bi bio izručen

prinscreen twitter

Vesti

Lozničanin uhapšen u Stokholmu u ekstradicionom pritovoru! Crna Gora mora da pošalje zamolnicu kako bi bio izručen

Podeli vest

Vladimiru Eriću (32) iz Loznice koji je prošlog petka uhapšen na aerodromu u Stokholmu određen je ekstradicioni pritvor i Crna Gora koja ga potražujeje zbog umešanosti u kopanje tunela kojim je provaljeno u sudski depo u Podgorici, ima 18 dana od trenutka kada je pritvoren da pošalje zamolnicu švedskim vlastima za njegovo izručenje.

Iz Vlade Crne Gore su za medije rekli da će zamolnica biti poslata i da tu nema nikavih problema.

Podsetimo Vladimir Erić je uhapšen po Inteprolovoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora i to u trenutku kada je pokušao da napusti Švedsku i avionom se vrati u Beograd. 

Foto: Vlada Crne Gore

Dva meseca kopali tunel, a onda četiri dana neometano uzimali dokaze iz sudskog depoa u Podgorici

On je na poternici bio od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično delo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Podsetimo Erić i njegovi sugrađani iz Loznice Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) osumnjičeni su da su od kraja jula do 11. septembra kopali tunel iz suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda, a potom iz njega ukrali više komada oružja i neutvrđeni broj dokumenata.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Baćovićeva i Erić uhapšeni, intezivno se traga za trojicom saučesnika

 

Policija je utvrdila da su Jovanović i Marković iz Crne Gore pobegli istog dana kada je otkriveno da je sudska prostorija obijena, a za Erića nisu imali precizne podatke kuda je i kako napustio državu. Utvrđeno je da je Jovanović, kada se domogao Bijelog Polja, u Srbiju pobegao taksijem, a da su Markovići autobusom otišli u Foču. Za njima trojicom policija traga.

Osim četvorke iz Loznice, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici za obijanje depoa Višeg suda osumnjičilo je i Podgoričanku Katarinu Baćović, Ivicu Piperovića, Nikolu Milačića i Predraga Mirotića. Tuzanin Marijan Vuljaj osumnjičen je da je Katarini Baćović pomagao da se krije i beži od policije.

Mirotić je uhapšen 23. septembra, a Baćović, Piperović, Milačić i Vuljaj 12. oktobra.

Vuljaj i Baćović pred policijom su priznali krivicu i optužili ostatak krimi-ekipe.

Prema spisima iz istrage, Baćović je odmah nakon hapšenja ispričala šta je sve činila za grupu koja je kopala podzemni tunel i obila depo Višeg suda u Podgorici. Negirala je, međutim, da je znala čime se oni tada bave.

Navodno, rekla je i da je u sve to uvukao Milačić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00