• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

25.10.2023

17:57

Mladić sa Daunovim sindromom pretučen zbog 300 dinara: Prodavac mu otimao igračku i oborio ga na zemlju

Privatna arhiva

Vesti

Mladić sa Daunovim sindromom pretučen zbog 300 dinara: Prodavac mu otimao igračku i oborio ga na zemlju

Podeli vest

Mladić sa Daunovim sindromom Milutin Pavlović (28) teško je povređen kada ga je zbog igračke napao prodavac u kineskoj radnji u Blacu kod Prokuplja.

Kako za Informer navodi njegov otac Slavoljub Pavlović mladić je povređen juče oko 12 sati u kinekoj radnji, kada ga je prodavac uhvatio za ruku okrenuo je i bacio ga na zemlju.  

- Svi se u kući trudimo da Milutin ima normalan život. On izlazi sa drugarima ide u teretanu i ide sam i do prodavnice. U Blacu se svi znamo, a znaju nas i u toj kineskoj radnji. Juče je otišao da kupi neku igračku, imao je kod sebe 200 dinara ali on nema tu svest da zna koliko ima novac i šta sa njim može da kupi. Uzeo je neku igračku koja košta oko 500 dinara i dao je 200 koje je imao kod sebe. Kada mu uje prodavac rekao da treba još novca on mu je rekao da će sestra da mu da ali to nije imalo efekta - priča potreseni čovek i dodaje: 

Foto: privatana arhiva/ Slavoljub Pavlović, otac

 

- Kinez ga je tada uhvatio za ruku nekako je izvrnuo i Milutin je pao na zemlju. Tom prilikom povređena mu je ruka. Otišli smo kod lekara i stavili su mu gips. Lekar je po službenoj dužnosti obaveszio policiju u Blacu koja sada preduzima ono što je u njenoj nadležnosti - tvrdi naš sagovornik. 

Foto: Privatna arhiva

 

Prema njegovim rečima mnogo mu je teško jer Milutin nije kao svi ostali. 

- Ovo je za njega strašno. Svi ga mazimo i pazimo, čak i njegovi drugovi. Ovaj napad je za njega bilo nešto užasno, pored toga što mu je ruka sada u gipsu, sve ga je to emotivno mnogo pogodilo da on po ceo dan plače. Plaši se da izađe iz kuće, pod velikim je stresom, ovo je za njega bila trauma  - priča potreseni otac. 

Foto: privatana arhiva/ Povređeni Milutin Pavlović

 

Kako je objasnio ne može da razume, odakle tom Kinezu pravo da fizički nasrne na njega, a zna da je mladić bolestan. 

Foto: privatana arhiva/ ovde je mladić napadnut zbog igračke 

 

- Nikada nikom nismo ostali dužni ne bi ni njemu. Ljudi moraju da shvate da su osobe koje imaju Daunov sindrom posebne, one su nežne, osetljive, ne funkcionišu kao normalne osobe. Ovo mu je prvi put da neko fizički nasrne na njega i to zbog čega... - kaže otac povređenog mladića koji nam je poslao fotografiju sina, ali i lekarski izveštaj. 

Kako smo nezvanično saznali policija je upoznata sa ovim slučajem, a obavešetno je i Osnovno javno tužilaštvo u Kuršumliji koje je naložilo da se sve ispita.

" Policija radi na utvrđivnju svih okolnosti koje su dovele do povređivanja mladića" rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 6 meseci

NA ROBIJU ODMAH ,NI SEKUNDU NA SLOBODI . STOKA JEDNA...AJDE PRAVOSUDJE DA TE VIDIM SAD

Vu

pre 6 meseci

Kinez je već zvao Kinesku ambasadu. Iz ambasade su zvali ministarstvo unutrašnjih poslova da urigiraju za njega i da ga ne optužuju. Tako je to sa njima, kad nešto zaj.bu u ne daj bože da im se nešto prigovori odmah zovu ambasadu da se žale. Takvi su i ovi što grade prugu nesmeš I'm ništa prigovoriti jer odma zovu ambasadu da se žale kako ih se ugnjetavanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!
Politika

Macura: Baviću se poboljšanjem položaja žena, posebno onih van javnog života!

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izjavila je danas, dan nakon što je položila zakletvu u parlamentu kao član nove Vlade Srbije, da će se baviti poboljšanjem položaja žena, posebno onih koje nisu deo javnog života, kao i da očekuje dobar i kvalitetan dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom kada je u pitanju Zakon o rodno senzitivnom jeziku.

03.05.2024

13:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija