• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2023

14:56

Najbizarnije krađe koje su frapirale Srbiju! Dečija kolica, peciva i donji veš su ništa u odnosu na to na šta su sve spremni pljačkaši

shutterstock/Informer

Vesti

Najbizarnije krađe koje su frapirale Srbiju! Dečija kolica, peciva i donji veš su ništa u odnosu na to na šta su sve spremni pljačkaši

Podeli vest

Kada su u pitanju krađe u Beogradu, to nije ništa novo, ali poslednjih nekoliko meseci imali smo priliku da vidimo neke od najbizarnijih.

Od krađa saksija, cveća, automobila, dečijih kolica, donjeg veša, zimnice pa sve do sokova i peciva iz pekara, znak su da beogradski lopovi nisu probirljivi, već nose sve što im padne pod ruku. 

Otuđenja žardinjera

Jedna u nizu neverovatnih krađa dogodila se u centru prestonice, na Vračaru, gde je jedna sugrađanka ukrala iz zgrade veliku ukrasnu žardinjeru sa kamenjem i veštačkom biljkom koja ne vredi više od par hiljada dinara. 

Kako je napisala korisnica Tvitera koja je obajvila vest, žardinjera je ukradena, a ceo slučaj oko toga ko je lopov, razrešio je upravnik zgrade.

 

 

- Oko 23.30 časova ukradena velika ukrasna žardinjera sa kamenjem i veštačkom biljkom, koja stoji ispred naših ulaznih vrata. Upravnik vratio kamere. Ženska osoba, u upadljivom mantilu. Ono što je najgore znala je šifru ulaznih vrata zgrade - napisala je ona u opisu tvita.

"Komšinica" koja upada u dvorišta i uzima šta stigne

U Ulici Mihajla Pupina u Kaluđerici letos je došlo do niza krađa, a prema saznanjima, izvršilac je žena koja je redom ulazila u dvorišta i iz njih uzimala sve što je mogla da ponese.

Među ukradenim stvarima bio je čak i veš koji se sušio na žici i zimnica.

U jednoj od kuća ona je uhvaćena na delu. Kako je objasnio očevidac, uhvatio ju je u krađi oko tri sata posle ponoći, kada je izlazila iz njegove ostave. Navodno, u pitanju je izvesna Zorica.

- Malo smo pričali i rekla je da je bežala od nekog. Kada sam počeo malo detaljnije da je ispitujem o stvarima koje priča, počela je da se gubi u lažima. Kod sebe je imala crveni šuškavac, vlažne maramice, crne patike i pasulj - rekao je očevidac.

Krađa točkova

Stanovnici Karaburme požalili su se na društvenim mrežama da imaju problem sa kradljivcima koji njihove automobile ostavljaju bez točkova. Na fotografiju jednog auta koji je "sređen" nadovezali su se mnogi koji su podelili slične probleme.

 

 

Vaše patike, sada su moje!

Video-snimak još jedne bizarne krađe u Beogradu, takođe je osvanuo na društvenim mrežama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Naime, na snimku se vidi mladić u dvorištu kuće u naselju Veliki Mokri Lug, koji se šunja i krade patike.

Ispred svetinje ukrao kolica za bebu

Sramna scena dogodila se nedavno ispred Hrama Svetog Save, kada je nepoznati muškarac, bez griže savesti, ukrao dečija kolica.

Dok je majka krenula da dete spusti sa ljuljaške i nastavi šetnju, lopov je nonšalantno prišao kolicima i ukrao ih, a tom prilikom ga je snimila sigurnosna kamera.

Uleteli u pekaru, pa pokrali sokove i peciva

Dvojica mladih lopova već dva puta pljačkaju pekaru "Nena" koja se nalazi na Voždovcu.

 

 

Kako se vidi na snimcima sa Instagram stranice "Serbialive_beograd", lopovi ulaze u pekaru kada se uvere da niko nije za pultom.

Tom prilikom oni grabe peciva i pakete sokova i brzo iznose iz radnje.

Muškarac video zanimljivu figuru ispred radnje, pa je "pozajmio"

Ispred antikvarnice u ulici Maršala Birjuzova 11 nalazila se figura policajca koju je lopov ukrao.

Inače, lopov je snimljen na nadzornoj kameri, a njegove fotografije objavljene su na Instagram stranici "Moj_Beo_Grad" uz opis:

- Sinoć u 19:02 čovek sa slike je ukrao figuru policajca ispred antikvarnice u ulici Maršala Birjuzova 11. Bilo kakva informacija o licu sa slike je dobro došla. Unapred hvala!" - navodi se u objavi.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija