• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

28.10.2023

08:45

Dve žene koje je su čuvale dečaka, iz Bečeja, koji je pao sa 3. sprata priznale krivicu: Sklopile sporazum sa tužilaštvom, a na ovoliko su osuđene

informer.rs

Vesti

Dve žene koje je su čuvale dečaka, iz Bečeja, koji je pao sa 3. sprata priznale krivicu: Sklopile sporazum sa tužilaštvom, a na ovoliko su osuđene

Podeli vest

Dve žene koje je hraniteljka M.L. (60), dok je na odmoru, angažovala da čuvaju dečaka (14) koji je 19. avgusta poginuo posle pada sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju, priznale su krivicu i sklopile sporazum sa Osnovim javnim tužilaštvom, koji je sud prihvatio.

Presudom bečejskog Osnovnog suda, Z.K. (56) iz Bačkog Gradišta, koju je hraniteljka M.L. angažovala da se u njenom odustvu stara o maloletniku, oglašena je krivom za napuštanje nemoćnog lica i izrečena joj je kazna od godinu dana, koju će izdržavati u kući uz elektronski nadzor.

Na osnovu sporazuma presuda je, za isto krivično delo, izrečena i Lj.P. (49) iz Banjaluke i ona je osuđena na šest meseci, a kaznu će izdržavati na adresi stanovanja sa nanogicom.

Inače postupak protiv hraniteljke M.L. još uvek traje, a tužilaštvo je protiv nje podiglo optužnicu za dva krivična dela.

- Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju je sudu podnelo optužni predlog protiv M.L. zbog krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i napuštanje  nemoćnog lica - saopštili su u Osnovom sudu u Bečeju.

M.L. se nalazi u pritvoru od 31. avgusta, a njen advokat je uložio žalbu na tu odluku, ali se čeka odluka suda.

Podsetimo dečak (14) sa posebnim potrebama, 19. avgusta, dok je bio sam u stanu pao je sa trećeg sprata i preminuo.

Hraniteljka M.L. je nekoliko sati ranije otišla na letovanje, a dečaka je ostavila na čuvanje rođaci Z.K. i njenoj gošći Lj.P. i za to im je navodno platila 25.000 dinara.

Dve žene koje su bile angažovane za čuvanje dečaka kobne večeri su ga ostavile bez nadzora i otišle u prodavnicu.

Inače na saslušanju u bečejskom tužilaštvu M.L. je izjavila da je o odlasku na odmor usmeno obavestila Centar za socijalni rad u Novom Bečeju, a da se dogodila nesreća obaveštena je u putu i odmah se vratila u Bečej.

Zbog ove tragedije Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu, uradio je vanredni inspekcijski nadzor nad radom Centra za socijalni rad Novi Bečej i sačinio izveštaj o uočenim propustima i nepravilnostima.

Izveštaj je, kako je ranije rečeno, prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju, koje na osnovu svih prikupljenih dokaza sprovodi istražni postupak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija