• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Ozon media

28.10.2023

23:44

"Stajao je na mojoj ćerki i režao"! Pas napao devojčicu (9) u Sremskoj Mitrovici: "Deca su vrištala i bežala sa igrališta"!

printscreen

Vesti

"Stajao je na mojoj ćerki i režao"! Pas napao devojčicu (9) u Sremskoj Mitrovici: "Deca su vrištala i bežala sa igrališta"!

Podeli vest

Početkom oktobra na dečijem igralištu u Sremskoj Mitrovici, došlo je do dramatičnog incidenta, kada je odbegli pas rase Akita Inu napao devetogodišnju devojčicu M.R., oborio je na zemlju, i povredio je usled napada.

Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Sremska Mitrovica gde joj je ukazana lekarska pomoć, prenosi portal "Ozon media".

Scena na igralištu bila je prepuna vriske dece koja su pokušavala da pobegnu od napada psa, koji je, kako se ispostavilo, vlasnički pas.

- Deca su vrištala i počela da beže sa igrališta. Tada sam ugledala tog psa koji je stajao na mojoj ćerki koja je pod njim oborena ležala na zemlji. Vikala sam i trčala prema detetu, mislila sam gotovo je - vidno potresena, navodi majka devojčice.

Sticajem srećnih okolnosti žena koja se nalazila u blizini spasila je devetogodišnju devojčicu koju je napao vlasnički pas.

Foto: printskirn/youtube.com

Pas je pobegao vlasnici

- Hvala Bogu jedna gospođa je izvukla moje dete ispod psa i podigla je na dečiju kućicu, Hvala joj do Neba! Spasila mi je dete. Pas je lajao i režao i krenuo je i na mene. Po dete je posle došla Hitna pomoć. Taj pas je pobegao vlasnici i napravio haos na dečijem igralištu - objašnjava majka devojčice koju je napao pas.

Ona dodaje da je kasnije saznala da pas nije bio vakcinisan protiv besnila ali i da je i dan posle doživela neprijatnost.

- Noć nakon ovog napada psa, bila sam pozvana u policijsku stanicu, nisam se osećala prijatno jer je i policajac bio je drzak prema meni, kao da sam ja kriva za tuđeg psa. Tada sam se upitala zna li taj policajac kroz šta mi prolazimo, da li je uopšte shvatio da je noć i da držim bebu od pet meseci u naručju, dok mi je suprug na poslu. Tada mi je bilo dosta svega - navodi majka devetogodišnje M.R. iz Sremske Mitrovice.

Posle svega, devojčici će verovatno biti potrebno vreme da ponovo počne da veruje psima.
Incident na igralištu jasno ističe važnost odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima. Svaki pas, bez obzira na svoju rasu, može postati opasnost ukoliko se o njemu ne brine i ne primenjuju preventivne mere. To uključuje obezbeđivanje zatvorenog prostora za psa, vakcinaciju, i poštovanje lokalnih propisa.

Ovo je podsećanje na odgovornost vlasnika pasa da se brinu o svojim ljubimcima, kako bi se izbegli incidenti poput ovog. Osim toga, hitno je potrebno pojačati svest o bezbednosti dece i drugih građana na javnim mestima, gde psi mogu biti prisutni.

Ovaj incident takođe postavlja pitanje pravne odgovornosti vlasnika pasa koji nisu preduzeli neophodne mere kako bi obezbedili sigurnost svojih ljubimaca i drugih građana.

Očekuje se reakcija tužilaštva u vezi sa ovim događajem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija