• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2023

09:24

Na pružnim prelazima ove godine poginulo pet osoba: Nastradali zbog svoje nepažnje

Shutterstock, Pixabay

Vesti

Na pružnim prelazima ove godine poginulo pet osoba: Nastradali zbog svoje nepažnje

Podeli vest

U poslednjih osam godina na pružnim prelazima je poginulo 47 osoba, a 131 teže povređena.

Pet osoba poginulo je na putnim prelazima preko pruga u Srbiji u 2023. godini, izjavio je jutros Nenad Stanisavljević iz preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije".

Stanisavljević je za Radio-televiziju Srbije rekao da su sve osobe koje su poginule, kao i najveći broj povređenih, nastradali zbog svoje nepažnje, odnosno nepoštovanja propisa i saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Foto: tanjug

 

 

Govoreći o nesreći u utorak kod Velike Plane, u kojoj je poginula jedna osoba, naveo je da je vozač automobila pokušao da zaobiđe spuštenu rampu, koja je bila u funkciji.

Stanisavljević je kazao da u Srbiji postoji oko 2.100 putnih prelaza, od kojih se oko 1.700 odvija na prugama gde ima železničkog saobraćaja.

On je dodao da se na 522 prelaza nalazi savremena sigurnosna oprema, kao i da su u toku radovi na još 35 prelaza. RTS navodi da je u poslednjih osam godina na pružnim prelazima poginulo 47 osoba, a 131 teže povređena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija