• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.co. me/TV CG

20.11.2023

23:01

Blindirani auto spasio pripadnike "kavačkog klana"! Drecun i Mašanović se terete za ubistva! (FOTO, VIDEO)

TV CG

Vesti

Blindirani auto spasio pripadnike "kavačkog klana"! Drecun i Mašanović se terete za ubistva! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Na Cetinju je večeras došlo do eksplozije ispod automobila u kom su bili pripadnici "kavačkog klana" Nikola Drecun i Igor Mašanović.

Drecun i Mašanović nisu povređeni u eksploziji, jer kako navode "Vijesti", život im je spasilo blindirani vozilo sa visokim stepenom zaštite.

Na mestu eksplozije su inspektori i forenzičari, a ulica je blokirana. 

Na Cetinju je i državna tužiteljka podgoričkog Višeg državnog tužilastva Ana Kalezić, kao i veštak za požare i eksplozije, navodi TV Crne Gore.

Foto: TV CG

Uviđaj na mestu eskplozije

- Odmah po primljenom obaveštenju izašla sam na lice mesta i sa službenicima Uprave policije i veštakom zaštite od požara i eksplozija obavila uviđaj. Sa lica mesta izuzeti su potrebni tragovi, pronađeni dokazi koji će biti predmet forenzičkih veštačenja. Nakon izvršenih veštačenja znaće se nešto konkretnije u ovom događaju -  saopštila je Kalezićeva.

Uslediće, dodala je, dalje mere i radnje koje će, nada se, dovesti do razotkrivanja kompletnog ovog događaja.

Vozilo je odvezeno sa mesta eksplozije na dalju istražnu obradu.

Foto: TV CG

Forenzičari i tužilac rade uviđaj

Specijalno tužilaštvo tereti Nikolu Drecuna, koji je označen kao pripadnik "kavačkog klana", kao deo višečlane kriminalne grupe koju su formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović. Grupa se tereti za više krivičnih dela, među kojima su ubistva i ubistva u pokušaju.

Drecun je nedavno na suđenju tvrdio da je doživeo policijsku torturu od strane policajca Petra Lazovića, koji je radio po nalogu vođe "kavačkog klana", Radoja Zvicera. Naime, iako je Drecun bio deo njihove grupe, prošao je kao žrtva klana jer se od njega tražilo da da lažne izjave o određenim osobama koje su smetale klanu.

- Meni je lično tužiteljka Nataša Bošković ponudila 200.000 evra ako optužim Filipa Bešovića, Filipa Kneževića i Gorana Rakočevića, za napad na novinarku Oliveru Lakić, što sam odbio - tvrdi Drecun.

Dodao je da nije mogao da prizna krivična dela za koja se teretio i da optuži Radovana Mujovića za neka druga dela, jer kako je rekao, nije imao tih saznanja. Tom prilikom, progutao je žilet od pokidane limenke koka-kole, koju je pronašao u kanti za smeće.

Iako je prevezen u KCCG, tortura se nastavila u bolnici, gde su ga policajci udarali po ranama, šamarali i vikali "da se nije spasio od njih".

Ubio kuma Gorana Radomana?

Cetinjani Igor Mašanović i Vukan Vujačić uhapšeni su 2018. godine na Kosovu zbog sumnje da su zajedno sa Mariom Miloševićem učestvovali u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine, koji je inače kum ubijenog Gorana Radomana.
Ubistvo je počinjeno iz "kalašnjikova", hicima koji su prvo ispaljeni u pravcu Đuričkovića, dok je život Milorada Radulovića doveden u opasnost. Istražitelji su utvrdili da je Đuričković ubijen u ratu kotorskih kriminalnih klanova.

Foto: TV CG

Mesto eksplozije na Cetinju

Igor Mašanović je izručen Crnoj Gori 2019. godine, zajedno sa Vujačićem i Miloševićem.

Tužilaštvo je prvobitno tvrdilo da je Mašanović pucao na Đuričkovića, međutim izmenili su optužbe kada je svedok Milorad Radulović promenio iskaz. Vujačić se za vreme ubistva nalazio za volanom vozila iz kojeg je počinjena likvidacija.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Radovana L. Mujovića i Vasilija B. Rafailovića, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, te Petra V. Lipovine, Mitra D. Markovića, Filipa M. Kneževića, Žarka Ž. Pejakovića, Lazara M. Nedovića, Aleksandra B. Ćetkovića, Boška Ž. Pavlovića, državljana Srbije Jovana Mirkovića i Aleksandra Stevanovića, Marka A. Zorića, Nikole Z. Marića, Đurđevac V. Uroša, Filipa M. Bešovića, Gorana V. Rakočevića, Ivana R. Brnovića, Nikole P. Drecuna, Đurđevac Z. Aleksandra, Moša I. Paovića, Uroša V. Vučinića, Davora H. Avdića i Nemanje M. Zurovca, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije.

Okrivljeni Mujović i Rafailović su početkom 2017. godine stvorili kriminalnu organizaciju radi vršenja krivičnih dela, čiji su članovi postali optuženi, kao i Bajram Pista i Marinko Rajković, koji su rešenjem Višeg suda određeni za svedoke saradnike.

Tražio da prekolje suprugu svedoka saradnika

Mujović je optužen za izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, teška telesna povreda podstrekavanjem, a Marić i Uroš Đurđevac izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, Ćetković - teška telesna povreda podstrekavanjem, Drecun za krivično delo kao saizvršilac teška telesna povreda, dok su Rakočević, Bešović, Knežević, Lipovina i Marković optuženi za izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, a Nedović i Pejaković kao saizvršioci za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Okrivljeni Mirković i Lipovina su optuženi da su počinili krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja. Za isto krivično delo optužen je i Radovan Mujović, koji je, kako se navodi u optužnici, tražio od Pista Bajrama da "prekolje" M. B., suprugu svedoka saradnika M. M.
Za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju podstrekavanjem" optužen je Lipovina, dok je Drecun optužen za "teško ubistvo u pokušaju", dok je Knežević je optužen za dva krivična dela ubistvo podstrekavanjem", navodi se u optužnici.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Denis

pre 5 meseci

CG je prava mafijska država. Jeli ima još neki Crnogorac da nije član jednog ili drugog kalana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15