• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

28.11.2023

08:13

Starlete svedoče o zločinu "koljačkog klana": Devojke sedele u bašti restorana na stadionu Partizana, dok je mladić mučen i silovan

shutterstock/Informer/Tanjug

Vesti

Starlete svedoče o zločinu "koljačkog klana": Devojke sedele u bašti restorana na stadionu Partizana, dok je mladić mučen i silovan

Podeli vest

U nastavku suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koje je zakazano za 14. decembar svedočiće tri devojke koje su prema iskazu mladića koji je navodno silovan na stadionu Partizana bile u bašti restorana dok je on sedeo modar i pretučen.

Pripadnici kriminalne grupa Velje Nevolje i Marka Miljkovića optuženi su za sedam ubistava, silovanje, otmice kao i trgovinu drogom i oružjem,  a na sčedećem ročištu bi trebalo da bude saslušano pet svedoka, među kojima su i tri devojke. 

Sudija Vinka Beraha saopštila je da su za 14. decembar pozvane Dunja V., Darija J. i Katarina M., a kako meidji saznaju, reč je devojkama koje su bile gošće u bunkeru na stadionu Partizana, dok je nekoliko pripadnika zloglasnog klana zlostavljalo I. S. kako će se ispostaviti jedinu preživelu žrtvu mučenja. 

Podsetimo, I. S. je sredinom avgusta 2020. otet i nekoliko dana držan u prostorijama restorana na stadionu koji su koristili pripadnici grupe, gde je prema optužnici i silovan. Navodno, pripadnici kriminalne grupe sumnjali su da je žrtvu iz Požarevca neko poslao da prati i špijunira vođe grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, zbog čega su ga oteli, i prema optužnici vezali mu ruke lisicama, skinuli ga golog, tukli ga štapovima za bilijar, kojima su ga potom silovali.

- Te večeri, u prostorije su došle tri devojke, a optuženi Aleksa Šejić im je se obratio rečima "mi ćemo devojke da umesto da sv....o u vas, u I. S. - navodi se u dokumentaciji protiv klana.

Inače, tokom saslušanja u tužilaštvu, o tri devojke koje su pozvane da svedoče govorio je i mučeni mladić.

- Drugo veče, došle su neke devojke, devojke koje mogu da vidim samo na televiziji. Mogu da kažem da su lepe i da su došle tu u restoran. Mene su onako isprebijanog u modricama doveli u baštu, ali sam sedeo za odvojenim stolom od njih. Jedna devojka je rekla "zašto bijete ovog dečka", a Šejić je odgovio "zato što je cinkara, sada ćemo umesto da svr...o u vas devojke, da svr...o u njega" - ispričao je navodno tokom saslušanja u tužilaštvu I. S.

Nastavak saslušanja žrtve klana zakazano je za 12. decembar, a podsetimo, njegovo ispitivanje, koje je zatvoreno za javnost, već je počelo pred sudom ali su advokati odbrane zatražili da on bude psihijatrisjki veštačen.

Veštaci su utvrdili da je sposoban da svedoč i ispitivanje će biti nastavljeno.

- Devojke, svedoci, koje će morati da odgovaraju na pitanja sudskog veća, tužilaštva, advokata ali i samih optuženih ukoliko ih budu imali, trebalo bi da kažu i koga su od optuženih kobne večeri videle u restoranu na stadionu Partizana u kom je prema optužnici, tri dana držan i mučen I. S. pre nego što su ga pustili i zapretili mu da nikome ne sme da kaže šta se dogodilo - kaže sagovornik upoznat sa slučajem.

Podsetimo tokom istrage koju su tužilaštvo i policija vodili protiv Belivukovog klana, na informativnom razgovoru u policiji bile su i poznate starlete Milica Živanović, zvana Mimi Oro, kao i Tijana Maksinović, zvana Tijana Ajfon, zbog sumnje da su održavale kontakte sa pripadnicima kriminalne grupe. One međutim, za sada nisu predložene za svedoke. Inače, javnosti je poznato da je Tijana Ajfon bila u vezi sa optuženim Milovanom Tadićem, koji je još uvek u pritvoru. On je u međuvremenu, sa drugom devojkom dobio dete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija