• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

01.12.2023

08:07

Svekar i svrekrva iz pakla! Do smrti tukli maloletnu snajku sudi im se za nasilje u porodici

Shuterstock

Vesti

Svekar i svrekrva iz pakla! Do smrti tukli maloletnu snajku sudi im se za nasilje u porodici

Podeli vest

Kristina N. (16) preminula je 30.decembra 2021. godine od posledica brutalnog fizičkog zlostavljana koje je trpela mesecima, od strane svekra i svekrve koji su je tukli rukama i nogama, metalnim cevima, gasili cigarete po telu i sekli nožem po grudima, a ovaj slučaj još uvek nije dobio sudksi epilog.

Arbenu Asanoviću (33) i Elviri Rahmani (34) sudi se u Višem sudu u Smederevu, a dok se svekar nalazi u pritvoru dotle njegova surpuga, a Kristinina sverkva na slobodi, već godinu dana jer se u međuvremenu porodila. Optuženima se sudi za nasilje u porodici sa zadesnom smrću i optužnica je podignuta još u maju prošle godine. 

Inače u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu nisu mogli da ponude obrazloženje koje smo zatražili zbog čega su se odlučili za ovo krivično delo, a ne za ubistvo.

- Optužnica je podignuta na osnovu pribavljenih dokaza, i po istoj se vodi postupak pred Višim sudom u Smederevu. S obzirom na to da je suđenje po optužnici u toku, tužilaštvo ne može davati bilo kakav komentar u vezi postupka i dokaza na osnovu kojih je podignuta optužnica - kazao je viši javni tužilac, Ivan Konatar.

Prema informacijama koje smo dobili od tužioca, svekar je i dalje u pritvoru, dok je svekrvi pritvor ukinut rešenjem Apelacionog suda u Beogradu pre godinu dana.

Ono što je frapantno u celoj tragediji jeste sumnja koju niko nije proverio - da li je maloletna devojka iz Beograda u ovu porodicu dospela nakon što su je roditelji prodali zbog dogovorenog braka.

Kako se navodi, pokušano je da se dobiju odgovori u Ministarstvu za brigu o porodici. Iz ministarstva su ih uputili na nadležne centre za socijalni rad. Kada smo kontaktirali njih, oni su se, pak, pozvali na resorno ministarstvo. Epilog je da odgovor na pitanje da li se vodi bilo kakav postupak zbog moguće trgovine ljudima, niko ne nudi.

Jedino što nam je, nakon šturog pisanog odgovora, potvrdila direktorka Centra za socijalni rad Žabari, Marina Milošević jeste da je osmoro maloletne dece uhapšenog bračnog para, a među njima i šesnaestogodišnji muž preminule devojke, smešteni u hraniteljske porodice. Kod hranitelja je i najmlađe dete koje je optužena svekrva E.R. rodila dok je bila u pritvoru.

Inače u Osnovnom sudu u Smederevskoj Palanci obavešteni smo da je Arbenu Asanoviću ranije izricana mera zabrane prilaska sinu, odnosno suprugu pokojne maloletnice, upravo zbog nasilničkog ponašanja. Da je ova mera poštovana, možda se tragedija mogla izbeći.

Podsetimo, policija je 30. decembra 2021. pozvana jer je, kako su tvrdili svekar i svekrva, Kristina pala s merdevina i stradala. Međutim, ispostavilo se da je umrla od nasilnih povreda. U obdukcionom zapisniku stoji da je "smrt nasilna usled gušenja želudačnim sadržajem kome je prethodilo stanje šoka i gubitak svesti nakon nasilno nanetih povreda na velikoj površini tela". Tužilaštvo tvrdi se da su svekar i svekrva mesecima mučili i tukli devojku koja je na kraju podlegla torturi i umrla.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija