• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

04.12.2023

20:20

Raspisana Interpolova poternica za ubicom male Vanje (14): Sumnja se da se krije u jednoj od ove dve države

YouTube/Društvene mreže

Vesti

Raspisana Interpolova poternica za ubicom male Vanje (14): Sumnja se da se krije u jednoj od ove dve države

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije podnelo je večeras krivičnu prijavu, nakon čega je raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim - osumnjičenim za otmicu i dvostruko ubistvo maloletne Vanje Gorčevske (14) i frizera Panča Žežovskog (74).

Policija je preko Interpola raspisala međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim - Palčom, koji je osumnjičen za ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panča Žežovskog iz Velesa.

Prema navodima policije, Palevski je u bekstvu u Bugarskoj ili Turskoj. On je bivši građevinski biznismen i osnivač stranke Desna.

Foto: SKOPJE1.MK

 

Policija je saopštila da ima više krivičnih prijava u periodu od 2000. do 2020. godine. Kako je saopštio MUP, protiv Palevskog je 2019. godine podneta krivična prijava zbog neovlašćenog prisluškivanja i audio snimanja, a tokom 2019. godine podnete su i prekršajne ​​prijave zbog vređanja policijskog službenika.

- U 2020. godini podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije. 2005. godine podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja i posebnih slučajeva falsifikovanja isprava, 2002. godine zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje - navodi se u saopštenju MUP-a.

Palevski je 30. novembra pobegao u Srbiju, odakle je navodno produžio za Bugarsku. Oni ga takođe traže. Bugarske vlasti saopštile su danas da nemaju informaciju da je Palevski ušao u njihovu zemlju.

Foto: Printskrin

Ljupčo Palevski

Podsetimo, Vanja Gorčevska je oteta na ulazu zgrade u kojoj je živela kako bi navodno iznudili novac od njene majke, navodi portal Libertas.mk. Otmičari su joj vezali ruke i noge, pokrili je vrećom za spavanje i stavili u prtljažnik vozila marke "citroen". Ispred tog vozila je bio još jedan automobil - "reno kango" koji se sve vreme kretao ispred njih. Devojčica je odvedena na lokaciju van Skoplja, u atar sela Brazda (Čučer-Sandevo), gde je i izvršeno ubistvo, a potom je zapaljeno vozilo kojim je kidnapovana.

Foto: facebook

Vanja Gorčevska

Mala Vanja je ubijena zbog pokušaja da se iznudi novac od devojčicine majke. Ali za sada policija nema informaciju da je neko tražio otkupninu, niti da je novac isplaćen kidnaperima.

Prema navodima policije i tužilaštva, Palevski je bio direktni izvršilac dva ubistva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija