• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

05.12.2023

14:20

Nova optužnica protiv koljačkog klana: Krvavi novac ulagali u placeve, nekretnine, kola, "rolekse", kriptovalute...

printscreen

Vesti

Nova optužnica protiv koljačkog klana: Krvavi novac ulagali u placeve, nekretnine, kola, "rolekse", kriptovalute...

Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je novu optužnicu protiv vođa zloglasnog klana, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se već sudi zbog sedam svirepih ubistava i druga teška krivična dela! Ovaj put zbog pranja novca, stečenog na zločinima koje su počinili.

Istom optužnicom su obuhvaćene i njihove supruge, Bojana Belivuk i Tanja Miljković, kao i još troje - Belivukova tašta Snežana Đorđević, pripadnik klana Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

Vođe zloglasnog klana terete se u ovom postupku da su kupovali nekretnine, luksuzne automobile i druge pokretne stvari, "rolekse" i kriptovalute, u najvećem broju situacija na ime trećih osoba i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Istragom se proveravalo i poreklo tri parcele koje su kupili u beogradskom naselju Krnjača. Vrednost imovine, koja je otkrivena do sada, prevazilazi iznos od milion evra.

Velja Nevolja radi u podrumu pića

Svi optuženi su, prilikom saslušanja, negirali krivicu. Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića i da mesečno zarađuje oko 600 evra, a da mu supruga Bojana radi u rentakar agenciji i da ne zna kolika su joj primanja.

Prijavio je samo da su vlasnici "škode superb" i da je supruga vlasnica stana od 82 kvadrata u ulici Živka Davidovića, naglasivši da su sve što imaju stekli "poštenim radom"!

S druge strane, Miljković je naveo da je nezaposlen i da su njegovi roditelji vlasnici kuća na Zvezdari i u Krnjači, kao i stana na Karaburmi.

Na pitanje kojim je novcem izgradio vilu u Čačanskoj ulici, koju u tom naselju zovu "Mala Šilerova", on je tvrdio da je u nju uložio novac koji je dobio na svadbi, kada je ženio suprugu Tanju!

Finansijska istraga o pranju novca krenula je u februaru 2021., uporedo sa hapšenjem članova kriminalne grupe, koja je do sada optužena za sedam brutalnih ubistava i druga teška krivična dela.

Tokom pretresa kuća i stanova, pronađeni su kupoprodajni i ugovori o pozajmicama, vlasnički listovi koji se odnose na nekretnine, ali i dokumentacija za luksuzna vozila, "roleks" satovi i druge vredne nepokretnosti. Zaplenjeno je i više računara kako bi se ušlo u trag kriptovalutama koje su, kako se sumnja, kupili vođe klana.

Foto: printscreen

Mala Šilerova u Čačanskoj ulici

 

Na ime Bojane i Veljka Belivuka, podsetimo, vodi se plac od jednog hektara u Vrčinu i stan u Živka Davidovića. Bojana je bila vlasnik "folksvagen tiguana" i "škode superb", a njen suprug "roleksa" od dva miliona dinara.

Samo sat vredi skoro dva miliona

Miljkoviću je "zamrznuta" nekretnina u Čačanskoj, stan od 54 kvadrata na Paliluli, četvorosoban stan od 137 kvadrata na Karaburmi i stan od 97 kvadrata u Živka Davidovića. Pored toga, bio je i vlasnik dva "roleksa", vredna 1.900.000 dinara i 440.000 dinara, i sata "brejtling" od 260.000 dinara. 

Na ime Snežane Đorđević vodio se stan na tri etaže u Kozarčevoj ulici i zemljište. Mariji Milutinov i Filipu Ivanovskom "zamrznut" je stan u Pančevu od 79 kvadrata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vojin

pre 4 meseca

Sve oduzeti i nji dve treba staviti u zarvor do zivota i sve ostale koji su umesani u tom poslu .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija