• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.12.2023

22:55

Doživotna robija za ubicu udovica! Duško J. iz Srbije staricama u Nemačkoj lomio glave ćekićem, onda ih pljačkao!

Informer

Vesti

Doživotna robija za ubicu udovica! Duško J. iz Srbije staricama u Nemačkoj lomio glave ćekićem, onda ih pljačkao!

Podeli vest

Duško J. (32) iz Srbije, koji je optužen za ubistva dve penzionerke Hajdemari K. (77) i Gertraunt N. (89) u Švebiš Holu, u Nemačkoj, osuđen je pred sudom u Hajlbonu na doživotnu robiju.

Podsetimo, Srbin je uhapšen 31. januara po poternici zbog ubistva dve penzionerke.

Hajdemari K. (77) ubijena je brutalno čekićem 21. decembra prošle godine, a od nje je Duško J., kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra. Navodi se da ju je udario čekićem u glavu čak 20 puta.

Gertruda N. ubijena je 25. januara. Nemačka policija označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu, a dobio je nadimak i "ubica udovica".

Kako su naveli nemački mediji, Duško J. je 20. januara ove godine ušao u gvožđaru u Švebiš Halu, uzeo čekić sa police, gledao ga, a potom ga udario o dlan i stavio u džep. Upravo je tim alatom i počinio svoj prvi zločin.

Duškoj J. je 21. decembra prošle godine krenuo za 77-godišnjom Hajdemari iz supermarketa i provalio u njen stan. Bacio ju je na zemlju i više puta je udario čekićem u glavu. Zatim je uzeo 1.500 evra i nestao. Žena je pronađena mrtva dva dana kasnije.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nedelju dana kasnije, on je otišao u kuću Gertraunt N., koja je sedela u fotelji i čitala novine. Budući da nije imala ništa od dragocenosti u kući, on ju je ubio čekićem i otišao praznih ruku. Oružje i rukavice bacio je u žbun.

Na prvom ročištu Srbin se pojavio u crnim pantalonama, bež majici i dukserici, koju je stavio preko glave kako ga novinari ne bi slikali.

- Smejao se svojoj rodbini i porodici, koja je sedela u publici na suđenju. Sve vreme je sedeo sa trenerkom preko glave - naveli su lokalni mediji.

Duško J. je na društvenim mrežama objavljivao je fotografije sa poznatim srpskim pevačicama, pokušavajući da prezentuje život "na visokoj nozi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija