• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2023

14:18

Snimci hapšenja osumnjičenih za pranje para! Na čelu grupe bila žena

printskrin mup

Vesti

Snimci hapšenja osumnjičenih za pranje para! Na čelu grupe bila žena

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Uprave kriminalističke policije PU za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S. D. (33), zbog sumnje da je izvršila krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca.

"Takođe, policija je uhapsila još 18 osoba, dok se za 4 traga, zbog postojanja osnova sumnje da su, u saizvršilaštvu sa S. D., izvršili krivično delo pranje novca. Uhapšeni su M. D. (36), F. R. (21), S. M. (42), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (34), M. Đ. (39), N. К. (19), D. J. (45), Z. R. (21), M. M. (46), E. D. (67), D. Ž. (48), E. R. (47), LJ. Đ. (35), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19)" piše u saopštenju MUP.

Sumnja se da je S. D., kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na
njene lične i račune ostalih osumnjičenih.

"Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara. Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti" dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 4 meseca

Tako i treba.Lopovi i muljatori nikako da ukapiraju da su ta vremena prosla. Jos uvek postoje osobe koje podplaciju neke druge da bi im zavrsili neki posao. Ili osobe kojima se na radnim mestima donose kafa, cokolade, pica. Nacija profitera pa nikako da se oslobodimo toga.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija