• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2023

11:27

Diler heroina osuđen na četiri i po godine zatvora! Policajci ga zaskočili na auto-putu, našli mu narkotik iz Avganistana

MUP Srbije

Vesti

Diler heroina osuđen na četiri i po godine zatvora! Policajci ga zaskočili na auto-putu, našli mu narkotik iz Avganistana

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu, doneo je presudu kojom je okrivljenog Dušana Đorđevića osudio zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci, te mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta i to ukupno tri kilograma heroina.

Kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, Đorđević je 21. februara 2023. godine bio osuđen na istu zatvorsku kaznu, dok je okrivljeni Zijad Fejzaj oslonošen od optužbe da je kao saizvršilac izvršio navedeno krivično delo.

- Okrivljeni Dušan Đorđević je oglašen krivim što je tokom noći između 30. i 31. jula 2019. godine, na auto putu Niš - Beograd neovlašćeno radi prodaje držao supstance koje su proglašene za opojne droge, i to opojnu drogu heroin, ukupne neto mase 3.003,66 grama, na taj način što je od strane policijskih službenika zaustavljen na auto - putu, te je pregledom vozila u kome se nalazio na mestu suvozača, u gepeku istog pronađena PVC kesa u kojoj se nalazila jedna žuta PVC kesa, a u njoj šest paketa oblepljenih braon selotejp trakom, u kojima se nalazila opojna droga heroin, a koju opojnu drogu su policijski službenici oduzeli od okrivljenog Đorđevića - navodi se u obrazloženju suda.

Kako dalje navode, po nalaženju Apelacionog suda, u delu koji se odnosi na okrivljenog Dušana Đorđevića, osnovano se žalbama branilaca ovog okrivljenog ukazuje da, suprotno stavu prvostepenog suda, izvedeni dokazi ne upućuju na nesumnjiv način da je okrivljeni opojnu drogu heroin neovlašćeno radi prodaje prenosio.

Ovo stoga što sama priroda radnje izvršenja - prenošenja opojne droge, podrazumeva da se opojna droga prenosi sa jednog na drugo mesto, dakle da se na jednom mestu preuzme i da se odnese na drugo mesto, te da bi jedino to moglo biti prenošenje i tako bi moralo biti opisano izrekom presude.

Foto:  

Narkotici/Ilustracija

- Međutim, drugostepeni sud je utvrdio da izvedeni dokazi nesporno upućuju na jedini mogući zaključak da je okrivljeni Đorđević neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu koja je u vozilu pronađena, u kojem je on bio na mestu suvozača s obzirom na to da količina, način pakovanja i sve okolnosti konkretnog slučaja ukazuju da je ista namenjena prometu. Iz navedenih razloga prvostepena presuda je u tom delu preinačena, kao u delu koji se odnosi na vreme izvršenja krivičnog dela - objašnjeno je na sajtu Apelacionog suda.

Sud je, kako navode, u odnosu na okrivljenog Zijada Fejzaja, našao da je pravilno prvostepeni sud zaključio da se izvedenim dokazima nije na pouzdan i van svake razumne sumnje moglo utvrditi da je ovaj okrivljeni izvršio radnje koje su mu optužnim aktom stavljene na teret.

Podsetimo, nakon hapšenja osumnjičenih na auto-putu, mediji su izveštavali da je u velikoj policijskoj akciji presečen krijumčarski lanac, kojim je droga iz Turske, preko Kosmeta i Novog Pazara, stizala do Beograda i dalje u Evropu.

- Heroin je poreklom iz Avganistana i do južne srpske pokrajine stizao je preko Turske i bugarske teritorije, najčešće u kamionima i sakriven među drugom, uglavnom tekstilnom robom. To je bio jedan krak, a drugi je išao iz Bugarske direktno u Srbiju, tačnije u Novi Pazar - pisali su ranije mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija