• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

26.12.2023

09:39

Obljubio devojčicu osuđen na 15 godina zatvora! Vrhovni sud Republike Srpske pedofilu povećao kaznu

printscreen

Vesti

Obljubio devojčicu osuđen na 15 godina zatvora! Vrhovni sud Republike Srpske pedofilu povećao kaznu

Podeli vest

Vrhovni sud Republike Srpske povećao je kaznu Miroslavu V. i osudio ga na 15 godina zatvora zbog obljube devojčlice koja je imala 14 godina.

Prvostepenom presudom Okružnog suda u Banjaluci Miroslav V. je osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je nakon žalbenog postupka kazna povećana za pet godina.

Oglašen je krivim za tri krivična dela obljube sa detetom mlađim od 15 godina.

- Žalba odbrane odbijena je kao neosnovana, dok je žalba tužilaštva delimično uvažena i optuženom je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina zatvora - izjavila je Jelena Despotović sekretar Vrhovnog suda za medije u Republici Srpskoj.

Osim zatvorske kazne pedofilu je izrečena dvogodišnja mera zabrane komunikacije i prilaska žrtvi na udaljenost od 150 metara, a ona će početi da se pimenjuje tek nakon što on odsluži zatvorsku kaznu.

Podesetimo u presudi se navodi da je Miroslav sa devojčicom imao seks tri puta u periodu od 1. maja do 19. septembra prošle godine u iznajmljenom stanu, iako je dobro znao da između njega i devojčice postoji velika nesrazmera u godinama.

Inače zbog zaštite žrtve suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija