• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dan

27.12.2023

20:55

Srpkinju ubili pa zapalili! Sud poništio presudu i naložio novo suđenje

facebook

Vesti

Srpkinju ubili pa zapalili! Sud poništio presudu i naložio novo suđenje

Podeli vest

Apelacioni sud Crne Gore saopštio je da je ukinuta presuda Višeg suda u Podgorici za ubistvo Ljiljane Simić.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici optuženi Zoran Marić oglašen je krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina, dok je optuženi Radomir Delić oslobođen od optužbe da je kao saizvršilac izvršio navedeno krivično delo.

"Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sednice veća od 29.11.2023.godine, doneo rešenje Kž.br. 161/23 od istog datuma, kojim je uvažio žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, optuženog Zorana Marića i njegovog branioca i povodom tih žalbi i po službenoj dužnosti, ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici K.br. 200/20 od 25.04.2023. godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje" navodi se na sajtu Apelacionog suda.

" Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede ukazane navedenim rešenjem, izvede sve ranije provedene dokaze, kao i druge koje nađe za potrebnim, nakon čega će na osnovu svestrane analize i pravilne ocjene svih dokaza, biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu" zaključuju u saopštenju.

Podsećamo, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića zbog teškog ubistva iz koristoljublja na svirep način Ljiljane Simić. Zoran Marić, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, nakon zločina je pobegao u Bosnu i Hercegovinu.

Foto: Arhiva

 

Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo da iz Foče beži prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Podsetimo, Ljiljana Simić nestala je 6. septembra 2020. godine, kad je iz Kotora krenula na avion za Kanadu. Njen nestanak prijavila je njena drugarica koja je trebala da je vozi na aerodrom u Dubrovnik, piše Dan.

Ljiljana je inače, rodom iz Kragujevca, ali već decenijama je živela i radila u Kanadi. Naime, imala je stan u Crnoj Gori oko pet godina, a uoči ubistva je došla kako bi ga prodala u vrednosti od 200 hiljada evra i kupila manji, o čemu se navodno i dogovorila s agentima za nekretnine.

Dve nedelje od njenog nestanka, ljudi koji su pošli da beru drva pronašli su ugljenisano telo Simićeve u okolini Herceg Novog.

Pregledom računa Ljiljane Simić utvrđeno je da je u poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom zadnjeg meseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Uz pomoć izveštaja Viza centra, policija je proverila video kamere na mestima gde su vršene poslednje transakcije, su to bili prvi tragovi koji su istražitelje doveli do Delića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija