• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dan

05.01.2024

09:14

Afera "Tunel" i dalje potresa Crnu Goru! Tužilac saslušava bivšeg premijera

Vlada Crne Gore

Vesti

Afera "Tunel" i dalje potresa Crnu Goru! Tužilac saslušava bivšeg premijera

Podeli vest

Državni tužilac Crne Gore saslušaće sledeće nedelje bivšeg premijera Dritana Abazovića, povodom njegovih izjava da zna ko stoji iza kopanja tunela kojim je, u septembru 2023. godine, provaljeno u depo Višeg suda u Podgorici.

Duško Milanović, državni tužilac i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, potvrdio je za crmnogorski portal Dan da je planirano da  9. januara sasluša bivšeg premijera i lidera pokreta URA Dritana Abazovića povodom njegove izjave vezane za navodna saznanja o slučaju " Tunel".

Abazović bi trebalo da bude saslušan u svojstvu građanina, a povodom izjave koju je dao kao premijer gostujući na Radiju Crne Gore. On je tada rekao da ima operativna saznanja ko je glavni osumnjičeni u slučaju "Tunel", i šta je bila namera.

Foto: Vlada Crne Gore

Dritan Abazović izjavio da zna ko stoji iza provale u sudski depo

 

Podsetimo tunel kojim je provaljeno u sudski depo otkriven je krajem septembra prošle godine, a  istragom je utvrđeno da je u njega provaljeno u petak 8. septembra 2023. godine i da su provalnici tri dana, odnosno do ponedljka 11. septembra prošle godine vršljali po njemu i izneli veći broj dokaza iz različitih procesa.  

Istragom su do sada obuhvaćeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić, koji su svi uhapšeni, dok su "kopači" srpski državljani Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić,s vi iz Loznice za sada nedostupni crnogorskom pravosuđu. Erić je u međuvremenu uhapšen u Švedskoj, gde se nalazi u pritvoru i čeka se odluka da li će biti izručen u Crnu Goru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija