• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.01.2024

22:54

Pukovnik policije Belencan izneo frapantne podatke! Više od hiljadu vozača pijano, a najmanje 50 drogirano za volanom!

tanjug/mup srbije

Vesti

Pukovnik policije Belencan izneo frapantne podatke! Više od hiljadu vozača pijano, a najmanje 50 drogirano za volanom!

Podeli vest

Zlatko Belencan je izjavio da je tokom novogodišnjih praznika, u proteklih pet dana, više od hiljadu vozača zatečeno da upravlja motornim vozilima pod dejstvom alkohola

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, pukovnik policije Zlatko Belencan izjavio je danas da je tokom novogodišnjih praznika, u proteklih pet dana, više od hiljadu vozača zatečeno da upravlja motornim vozilima pod dejstvom alkohola.

Belencan za Tanjug ističe da je, kada je reč o saobraćajnim prekršajima, alkohol i dalje dominantan, ali i da je čak 50 vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

- Da bi ove brojke bile potpune, potrebno je da dodam da je više od 300 vozača zadržano zato što je upravljalo pod dejstvom alkohola ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili odbilo da se podvrgne alkotestiranju ili drogatestu - rekao je Belencan. 

On je istakao da je, kada je reč o stanju bezbednosti saobraćaja, 2023. prošla sa 56 manje poginulih u odnosu na 2022. godinu, ali da u policiji nisu zadovoljni, jer su se opredelili da nema poginulih u saobraćajnim nesrećama ili da se znatno smanji broj saobraćajnih nezgoda, kao i da se ublaže posledice saobraćajnih nezgoda, odnosno smanji broj onih koji su poginuli i onih koji su zadobili teške telesne povrede.

Foto: tanjug/mup srbije

 

 

- Mi smo preduzeli sve mere da ne dođe do povećanja broja saobraćajnih nezgoda, ali i pored našeg prisustva i našeg apela da se u saobraćaju učestvuje propisno, nažalost, pet poginulih ove godine govori da pojedini učesnici u saobraćaju još uvek nisu shvatili da je bezbednost u saobraćaju upravo u njihovim rukama - poručio je Belencan. 

On je najavio da će saobraćajna policija i dalje sprovoditi pojačanu kontrolu na svim putnim pravcima, pre svega da bi sprečila izvršenje najtežih prekršaja, prekoračenje brzine i upravljanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

- Ovom prilikom apelujem na sve učesnike u saobraćaju da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju, jer bezbednost saobraćaja nije samo u rukama saobraćajne policije, već svakog učesnika ponaosob. Sačuvajte svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju - poručio je pukovnik policije Zlatko Belencan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija