• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

09.01.2024

12:07

Ubio majku i ćerku u holu zgrade! Godišnjica zločina koji je šokirao Kruševac - ubica se obesio u pritvoru

Informer

Vesti

Ubio majku i ćerku u holu zgrade! Godišnjica zločina koji je šokirao Kruševac - ubica se obesio u pritvoru

Podeli vest

Stravičan zločin dogodio se u Kruševcu pre 11 godina, kada je Radoslav Marinković (67) svirepo ubio majku i ćerku Danijelu (42) i Milicu (6) Milićević.

Njih dve su život izgubile u holu zgrade u kojoj je Danijela živela sa decom. Marinković je tada pucao na njih, a devojčicu je pogodio direktno u srce.

Danijela je sa Marinkovićem navodno bila u emotivnoj vezi, u koju je stupila kada se razvela.

- Video sam tog čoveka, dva sata je tumarao ulicom i tražio telefon, a onda je u jednom trenutku pitao i mene da li imam mobilni. Pitao sam ga šta će mu, rekao mi je da je ubio jednu ženu i da hoće da se prijavi - ispričao je u vreme ubistva jedan od komšija koji je dodao da nije ni slutio da Marinković zapravo govori istinu.

Tela majke i ćerke pronađena su na mestu na kojima je zapucao na njih, na samom ulazu u zgradu.

Njima niko nije odmah pritrčao u pomoć, jer su komšije koje su čule pucnje pomislile da deca bacaju petarde, s obzirom na to da je bio period praznika.

- Zatekla sam ih kako leže. Isprva sam pomislila da su možda pucale petarde pa su se one uplašile, a da je Danijela pala i povredila glavu. Kada sam prišla videla sam da je stanje teško - ispričala je tada komšinica Violeta Radenković, koja je izletela da pomogne ženi i detetu, iako je bila operisana samo 10 dana ranije, piše Telegraf.

Kada su ekipe Hitne pomoći došle na lica mesta, bilo je evidentno da su šanse majke i ćerke da prežive slabe. Devojčica je pogođena direktno u srce, a majka je imala prostrelnu ranu na stomaku. Pokušaji reanimacije bili su bezuspešni.

Foto: Printscreen 192.rs Instagram

Ilustracija

Marinković je nakon ubistva otišao u obližnju kafanu, gde je od konobara zatražio telefon. Pozvao je policiju i prijavio se. Pištolj je bacio u blizini. Oružje je nešto kasnije pronašla policija i saopšteno je da su žrtve podlegle povredama u kruševačkoj bolnici.

Marinković je u prvoj izjavi nakon hapšenja priznao zločin i rekao da nije hteo da puca u devojčicu.

Naloženo je neuropsihijatrijsko veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je uzgajivač koza u trenutku izvršenja zločina bio u stanju uračunljivosti. Suočavao se sa mogućnošću kazne od 35 do 40 godina zatvora.

Devojčica sahranjena na šesti rođendan

Kako je u vreme zločina ispričao Danijelin otac, unuk ga je kobne večeri pozvao i rekao da su mu majka i sestra ranjene.

- Samo sam se nadao da će se sve dobro završiti i da će njih dve biti dobro. Moj unuk je držao sestricu u rukama, ali joj nije bilo spasa. Ćerka me je negovala, prala mi, kuvala... Sve sam izgubio. Sad više nikoga nemam. Dok je brat držao Milicu u rukama, ona je tiho rekla: "Dajte mi vode", a onda umrla. Moja unuka u subotu je trebalo da proslavi šesti rođendan. Radovali smo se, a sada ću na taj dan da sahranim mog anđela - rekao je tada Miličin deda Milovan Milosavljević.

Jedan komšija dodao je da su devojčicu umotali u ćebe i da je ona tražila vodu, dok je njena majka poslednjim atomom snage izgovorila: "Pomozite mojoj ćerki, pomozite nam".

Oduzeo sebi život

U maju iste godine Radoslav je sebi oduzeo život u bolničkoj sobi pri Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu.

Advokat Rade Vujčić, koji je osumnjčenom bio dodeljen kao branilac po službenoj dužnosti, predočio je tada da je nasilna smrt nastupila vešanjem. Marinković je imao status pritvorenika, u Beogradu je bio zbog psihijatrijskih veštačenja koja još nisu bila završena.

Optužnica u tom trenutku nije bila podignuta. Rađena su i balistička veštačenja, kako bi preciznije bio rekonstruisan sled događaja kobne večeri. Tako je zločin u kom su nastradale majka i šestogodišnja ćerka prošao nekažnjeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31