• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

10.01.2024

18:43

Ubio druga zbog telefona, pa likvidirao inspektore koji su ga hapsili! Kasnije ga pronašli mrtvog u ćeliji (VIDEO)

Printskrin:Youtube

Vesti

Ubio druga zbog telefona, pa likvidirao inspektore koji su ga hapsili! Kasnije ga pronašli mrtvog u ćeliji (VIDEO)

Podeli vest

Početkom januara navršilo se 25 godina od ubistva dvojice policajaca, Slavoljuba Božovića (40) i Zorana Pavličevića (38), a tom prilikom ranjen je njihov kolega Rodoljub Milović.

Tog 4. januara 1999. Aleksandar Matić je ubio dvojicu inspektora Trećeg odeljenja, a trećeg ranio, kada su došli da ga uhapse, jer je bio osumnjičen za likvidaciju svog prijatelja. Matić je tada imao 19 godina.

Matić je bio u svom stanu u Mirijevu kada je na vrata pozvonila policija. Čim je čuo da su na vratima inspektori, seo je u fotelju sa pištoljem u rukama. Inspektorima je vrata otvorila vlasnica stana sa detetom u naručju. Bila je to svojevrsna zamka.

Policajcu Božoviću je tog dana bio rođendan. Punio je 40 godina.

Inspektori su ušli unutra, a onda je usledio krvavi pir. Matić je prvo Božoviću pucao direktno u glavu i ubio ga na mestu. Pavličević se okrenuo, ali prekasno. Ubica mu je pucao u leđa i usmrtio ga.

Onda je pogodio i Milovića, koji je nekako uspeo da odgurne od sebe pripravnika koji je išao s njim i tako mu spase život, a pritom i da rani napadača, koji je zatim uhapšen, piše Kurir.

Inače, po Matića su tada došli zbog ubistva Davida Dunjića (1980), koje je počinio dan ranije zbog svađe oko mobilnog telefona.

Za ubistvo druga i dvojice inspektora, Matić je bio osuđen na 21 godinu zatvora, ali je prilikom izdržavanja kazne preminuo 2015. Pronađen je mrtav u ćeliji zatvora u Zabeli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija