• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jugmedia

11.01.2024

13:54

Čovek iz Velike Slatine kod Leskovca životno ugrožen:  Usled velikih opekotina, izazvanih eksplozijom plinske boce

Informer/Tanjug/Shutterstock

Vesti

Čovek iz Velike Slatine kod Leskovca životno ugrožen: Usled velikih opekotina, izazvanih eksplozijom plinske boce

Podeli vest

Branislav Ć. (65) iz sela Velika Slatina kod Leskovca zadobio je jutros velike opekotine usled ekplozije plinske boce u sopostvenoj kući. On je hitno prebačen u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu, a odatle u Beograd.

Prava je u pomoć pristigla ekipa hitne pomoći iz Doma zdravlja u Grdelici.

- Pacijent je imao opekotine po čitavom telu, na licu, glavi, rukama, nogama, trbuhu…Goreo mu je i deo odeće. Bio je u svesnom stanju - kaže za Jugmediu doktor Srađan Stanojević, dodajući da je uzrok eksplozija plinska boce.

U leskovačkoj bolnici kažu da je ovaj šezdesetpetogodišnjak životnu ugrožen.

- Ima najveći stepen opekotina od glave do nogu. Najpre smo ga prebacili u Klinički centar Niš, pa su nas zvali da ga prebacimo na Odeljenje plastične hirurgije na VMA, u pratnji anesteziologa i anestetičara jer je čovek životno ugrožen - dodaje Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

Rano jutros u odjeknula je snažna detonacija koja se čula i u okolnim selima. U prvi mah meštani nisu znali o čemi se radi, da bi se za koji minut ustanovilo da je reč o eksploziji plinske boce.

Eksplozija je, kako za Jugmediu pričaju meštani ovog sela, prouzokovala je požar u kome je opekotine zadobio vlasnik porodične kuće Branislav.K., a kuća u kojoj se to desilo je demolirana.

To se desilo u 6.20 sati u romskoj mahali preko reke, a s ove strane reke su popucala stakla na prozorima nekoliko kuća“, priča jedan od stanovnika susedne Velike Kopašnice.

U toj kući žive više članova porodice, ali, na sreću, niko više nije povređen. Nesrećan čovek zatečen je u pižami u kuhinji. On je kuvao kafu kada je došlo do eksplozije.

Na licu mesta bili su vatrogasci, hitna pomoć i policija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija