• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2024

14:47

Lažnim računima oštetio budžet za 9,8 miliona dinara: Uhapšen zbog poreske prevare i utaje

Shutterstock

Vesti

Lažnim računima oštetio budžet za 9,8 miliona dinara: Uhapšen zbog poreske prevare i utaje

Podeli vest

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave Kragujevac i inspektora za suzbijanje privrednog kriminala PU Smederevo, uhapšen je osumnjičeni da je poreskom prevarom i utajom oštetio budžet Srbije za više od 9,8 miliona dinara.

"Osumnjičeni je tokom avgusta 2021. dostavio na knjiženje tri lažna računa, u ukupnom iznosu od 34.106.938 dinara sa iskazanim PDV-om od 5.684.489 dinara, koji su kasnije evidentirani u poslovnoj dokumentaciji privrednog društva i iskazani u podnetoj PDV prijavi kao prethodni porez, a za koji je neosnovano zahtevao povraćaj PDV-a", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Takođe je za vrednost lažnih računa neosnovano uvećavao troškove poslovanja i na taj način umanjio osnovicu za obračun poreza na dobit, čime je izbegao plaćanje poreza na dobit u iznosu od 4.119.601 dinar.

Uz krivičnu prijavu, privedeni će biti izveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija