• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

20.01.2024

10:29

"Vračarci" hteli da otruju saradnika! Zvicer i Džoni cijanidom pokušali da ubiju Strahinju Savića jer je sarađivao sa policijom

Informer

Vesti

"Vračarci" hteli da otruju saradnika! Zvicer i Džoni cijanidom pokušali da ubiju Strahinju Savića jer je sarađivao sa policijom

Podeli vest

Radoje Zvicer odbegli vođa zloglasnog "kavačkog klana", prema optužnici koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) podiglo protiv kriminalne grupe Vračarci", organizovao je kupovinu cijanida u Bugarskoj, a onda ga predao ljudima Nikole Vušovića, Džonija sa Vračara, kako bi otrovali Strahinju Savića, koji je, u tom trenutku, bio u pritvoru u Bijelom Polju i sarađivao sa policijom.

Kako je navedno u optužnici opasan otrov je utrljan u vruće pečenje, jer su "kavčani" znali da Strahinja Savić, zvani Debeli, neće moći da mu odoli. 

Foto: Printscreen

"Vračarci" pohapšeni ali je vođa grupe Nikola Vušović izbegao hapšenje

 

Ovo se pored ostalog navodi u optužnici TOK, koja je nedavno potvrđena, pa se uskoro očekuje i početak suđenja grupi koju je organizovao Nikola Vušović, poznatiji po nadimcima Ludi, Ćopavi i Džoni sa Vračara, a koja je radila za Radoja Zvicera koji je takođe optužen. 

Desetak grama otrova, po Zvicerovom nalogu, preuzeto je u Sofiji i odatle je prokrijumčareno do Srbije, a potom prošvercovano i do Bijelog Polja. Pripadnici klana, nadali su se, u prvom momentu, da će Strahinja Savić, iz Kraljeva, biti prebačen iz zatvora u Bijelom Polju u Spuž, jer bi im to olakšalo situaciju, ali se to nije dogodilo. Oni su saznali da Savić nakon hapšenja sarađuje sa policijom i detaljno iznosi sve što zna o grupi kojoj je i sam pripadao, ali i o zločinima koje su oni počinili. 

Foto: MUP

Radoje Zviucer i Nikola Vušović planirali da ubiju saradnika koji priča sa policijom

 

Kavčani su saznali da je Savić dobrovoljno dao šifru svoje skaj aplikacije, ali i ispričao šta sve znao i ubistvu Aleksandra Šarca koji je u oktobru 2020. godine izrešetan u garaži Tržnog centra "Ušće" u Beogradu. Savić je ispričao i da je sa svojim zemljakom Lazarom Ilićem došao u Budvu, da ubiju Marka Ljubišu Kana, za koga im je rečeno da je "škaljarac".

Da bi ga naterali da promeni "stranu" i zaćuti, vođe ove kriminalne grupe, Vušović i Zvicer, kako tvrdi tužilaštvo, naložili su Dariu Đorđeviću Deksteru i Nikoli Milekoviću da pronađu ljude, koji će da pritisnu članove Savićeve porodice, odnosno sestru koja bi uticala na njega.
Kako ona, u startu, nije pristajala na to, uprkos ponudama u vidu novca i poklona, kasnije i pretnjama, odlučili su da promene taktiku.

Prvo su zapalili automobil "mercedes" njenom nevenčanom suprugu, koji je ona vozila, a potom su izazvali požar u njihovom restoranu brze hrane. Ona je tada, kako se navodi u optužnici, pristala da "jače" stisne brata kako bi zaćutao. Iza njenih leđa, međutim, pravili su plan kako da je prvo iskoriste da ga ubiju, a potom se reše i nje kao neugodnog svedoka.

U optužnici se navodi, da im je u tome, svesrdno pomagala rođena sestra Lazara Ilića, koji je optužen za ubistvo Šarca, a i uhapšen je sa Savićem u Budvi, tokom priprema da ubiju Kana. Aleksandra Čavić, Ilićeva sestra je, prema optužnici, "špijunirala" kako se ponaša Jelena Savić, koliko je uplašena i spremna na saradnju.

Najveći deo optužnice odnosi se na samo pripremu Savićevog ubistva, nabavku cijanida, ali i način na koji otrovana hrana treba da se unese u zatvor u Bijelom Polju, gde je u samici držan Savić. Iz prepiske Vušovića i ostalih pripadnika grupe, koja se sve vreme odvijala preko "skaj" aplikacije, vidi se da odvijala "živa" rasprava da li da se otrov stavi u kajmak, ajvar ili meso. Na preporuku Vušovića odlučeno je da se utrlja u pečenje isečeno kao bajadera:"Da se utrlja kao kada se biftek marinira"

Foto: informer.rs

Aleksandar Šarac izrešetan u garaži TC "Ušće", preminuo u bolnici

 

Inače u optužnici se precizno navodi da su pripadnici ove grupe iz minuta u minut pratili unošenje "smrtonosnog paketa" u zatvor, koji je, ne znajući da je u meso utrljano 10 grama cijanida, unela upravo Savićeva rođena sestra. Po porukama koje su razmenili evidentno je da je Vušović željno iščekivao dolazak kola Hitne pomoći u zatvor, ali je i strahovao da pečenje nije završilo u pogrešnim rukama pa da se "panduri potruju". Kako je vreme odmicalo, a nije bilo nikakvih vesti o trovanju Savića, shvatili su da im je plan propao zbog čega su odlučili da sledeći put ga otruju arsenom.

U optužnici se, pored ostalog, navodi i komunikacija između Nikole Vušovića sa  Veljkom Belivukom  i Markom Miljkovićem, u januaru 2021. godine, desetak dana pre njihovog hapšenja, gde se dogovaraju kako i šta da urade povodom hapšenja Lazara Ilića i Strahinje Savića u Crnoj Gori i kako se ponašaju u policiji. Za Savića se navodi da "peva", dok Ilić ćuti. Prvog nazivaju Debelim, a drugog - Mali.

Pored Nikole Vušovića i Radoja Zvicera u optužnici su i imena Nedeljka Todorovića, Daria Đorđevića Dekstera, Aleksandra Miloševića, Nikole Milekovića, Ognjena Draškovića, Danila Tešićam Bojana šotre, Aleksandre Čavić, Bojana Dimitrijevića i Dejana Rutalja. Deo okrivljenih je iz Kraljeva, ostatak iz Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15