• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.K.

24.01.2024

10:28

Obducent otkrio kako je stradao Edin: Slavoljub četvorogodišnjaka pregazio po glavi i vratu

informer.rs

Vesti

Obducent otkrio kako je stradao Edin: Slavoljub četvorogodišnjaka pregazio po glavi i vratu

Podeli vest

Miroslav Milić, predstavnik komisije veštaka Instituta za sudsku medicinu koji je obavio obdukciju četvorogodišnjeg Edina Krstića stradalog u saobraćajnoj nesreći 12. maja 2021. godine, posvedočio je danas pred Osnovnim sudom u Nišu da su njegove povrede bile smrtonosne.

Milić je saslušan u nastavku dokaznog postupka protiv Slavoljuba Jocića (60) iz niškog sela Popovca koji se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja koje je za posledicu imalo smrt četvorogodišnjaka.

Ostajem pri datom nalazu i mišljenju, ono što mogu još da kažem je da je velika verovatnoća da je došlo do samo jednog pregaženja u predelu leve polovine ramenog pojasa, glave i vrata oštećenog. Ne može se utvrditi da li se dečak kretao prilikom kontakta sa vozilom, odnosno u trenutku zadobijanja povreda, niti je moguće utvrditi koji je deo tela prvo zahvaćen – kazao je Milić odgovarajući na pitanja Jocićevog branioca advokata Ane Savić.

Danas je trebalo da se sasluša i svedok Nikola Dinić ali se on nije pojavio u sudnici pa je sud odlučio da ga pozove ponovo . Jocićev branilac predložio je saslušanje još dva svedoka, čemu se punomoćnik Edinove porodice advokat Maja Zdravković usprotivila. Jocić je objasnio da bi njihovo saslušanje bilo korisno jer, kako je kazao, Biserka Šibel može da posvedoči u kakvom je stanju bio nakon nesreće s obzirom na to da  je ona njemu i dečakovoj majci  dala tabletu za smirenje. Takođe, optuženi je zatražio da sud sasluša i Dragana Petrovića jer mu je on prišao neposredno nakon tragedije te takođe može da opiše situaciju kojoj je svedočio.

Foto: informer.rs

 

 

Jocić je, kako tvrdi tužilaštvo,  prilikom isključivanja sa kolovoza u centru sela Popovac, skrenuo na travnatu površinu koja nije namenjena za saobraćaj i pregazio dete, nanevši mu teške povrede glave i grudnog koša od kojih je preminulo na licu mesta. Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje šest godina i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u periodu od tri godine.

Jocić je u prethodnom delu glavnog pretresa negirao krivicu za tešku nesreću.

- Iskusan sam vozač, uradio sam sve po propisu, dao desni migavac, vozio sam brzinom oko 20 do 30 kilometara na sat, kada sam skrenuo nisam video ni dete niti bilo koga drugog ispred sebe – opisivao je Slavoljub šta je prethodilo tragediji.

Objasnio je da nije osetio nikakav udarac, te da nije imao pojma da je pregazio dete sve dok nije čuo viku ljudi koji su stajali u blizini.

- Čuo sam jednog čoveka kako viče : - Stani, stani, kreni nazad! Krenuo sam metar unazad i zaustavio se, pomislio sam da sam nagazio kabal ili neko crevo. Izašao sam iz kombija, video sam majku dečaka kako ga drži u rukama. Ušla je u vozilo i tražila da je odvezem u Hitnu pomoć. Tada sam je upitao gde joj je bilo dete a ona mi je kazala da se igralo u travi. Upozorio sam je da nam do Hitne pomoći treba petnaestak minuta, a da smo na pet metara od seoske ambulante te da je za dete bolje da ga tamo odnesemo. To smo i učinili, doktori su prihvatili dečaka  i to je to – zaključio je tada Jocić.

U sudnici danas nisu bili roditelji stradalog dečaka koji se veoma teško nose sa tragedijom koja ih je zadesila. Neutešna porodica se nakon Edinove smrti  odselila iz Popovca u Vlasotince gde su  dobili ćerkicu koju su u spomen na stradalog sina nazvali Eldina.

Suđenje će biti nastavljeno 15. marta do kada će sud odlučiti koje će dokaze izvoditi na glavnom pretresu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05