• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

28.01.2024

20:40

Kostina dadilja otvorila "Pandorinu kutiju": Dečak ubica pre masakra istraživao oružje, ali to nije sve

Zoran Sinko

Vesti

Kostina dadilja otvorila "Pandorinu kutiju": Dečak ubica pre masakra istraživao oružje, ali to nije sve

Podeli vest

Kosta K. koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u školi i ubio devetoro dece i čuvara, je samo nekoliko meseci pre zločina počeo čita sajt o oružju, a potom i da ima psihološke probleme, ekskluzivno saznaje Republika!

Prema našim saznanjima, ove detalje na saslušanju je rekla spremačica i dadilja koja je radila za porodicu Kecmanović. Ona je navela da je dečak-ubica u novembru mesecu 2022. godine počeo da se interesuje za oružje! 

- Spremačica i dadilja je pred tužiocem u postupku koji se vodi protiv Miljane i Vladimira istakla da je u novembru, šest meseci pre masakra primetila da je počeo da čita "Kalibar". Osim toga, kako je rekla, on joj je u više navrata prepričavao kako se koristi oružje, kao i gde su ga koristili u ratovima - saznajemo od izvora upućenog u slučaj.

Kako je takođe dodao sagovornik za naš portal, dadilja je objasnila i da je Kosta nedugo zatim počeo da ima psihosomatske tegobe, nakon čega je počeo da muca.

Na saslušanju je istakla da se dečak posle toga žalio na psihosomatske tegobe, odnosno na bolove u stomaku. Ono što je posebno istakla jeste da je Kosta odjednom krenuo da muca iako nikad nije imao probleme s govorom.

Šta je "Kalibar"?

Na sajtu "Kalibar" mogu se pronaći raznorazni tekstovi na temu oružja, balistike i streljaštva. Mogu se pročitati raznorazni tekstovi o istorijskim događajima, koja oružja su najbolja za preživljavanje, ali i vrste municija pod kategorijama. 

Foto: printscreen

 

 

Suđenje porodici Kecmanović

Početak suđenja roditeljima Koste K. (14), Viši sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak 29. januara od 11 časova.

Tog dana, nekoliko minuta pre samog početka ročišta, očekuje se dolazak roditelja zločinca Miljane i Vladimira K. kojima će se suditi, dok će Kosta biti svedok u ovom postupku.

Prema rasporedu suđenja ono će se nastaviti i sutradan u utorak, a suđenje za masakr će početi čitanjem optužnice i izjašnjenjem okrivljenih.

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo 10. oktobra 2023, tereti oca i majku maloletnog dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba Partizan u koji je prema navodima optužnice Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje na pokretnim metama.

Optužnica je postala pravosnažna 27. decembra 2023, kada ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Otac dečaka Vladimir Kecmanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnsti pošto je godinu dana pre masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem.

Majka dečaka Miljana optužena je za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2,5 godine zatvora.

Da podsetimo, Kosta K. je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" koju je i sam pohađao i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara škole, koji je  od  posledica ranjavanja preminuo. Zatim je usmrtio tri devojčice koje su se zatekle u holu škole, a svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odeljenje i smrtio šestoro učenika, dok je nastavnicu istorije i još petoro dece ranio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija