• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

01.02.2024

10:35

Blizak saradnik Luke Bojovića sutra stiže iz Španije! Bio u Arkanovim "tigrovima" pa završio u Zemunskom klanu

Darko Cvetanović/EPA/MUP

Vesti

Blizak saradnik Luke Bojovića sutra stiže iz Španije! Bio u Arkanovim "tigrovima" pa završio u Zemunskom klanu

Podeli vest

Žmira ili Zenica? Siniša Petrić zvani Zenica, koji je važio za jednog od najmonstruoznijih ubica zemunskog klana i koji je 2012. uhapšen u Valensiji, sutra bi trebalo posle 12 godina da se vrati u svoju Bosnu i Hercegovinu!

Prijatelji otkrivaju da je pre rata bio poznat pod nadimkom Žmiro jer je puno žmirkao, a zatim je od povučenog mladića postao naširoko poznat kao monstruozni ubica.

Kako navode lokalni mediji, Zenica bi sutra trebalo avionom da sleti u Sarajevo, da odsluži još tri godine zatvorske kazne u Bosni i Hercegovini.

Navodi se da je to bila njegova želja da ostatak kazne umesto španskog kazamata zameni domaćim zatvorom. Sumnja se da bi kaznu mogao da služi u kazneno-popravnom zavodu u Foči u Republici Srpskoj.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih/Informer

 

Važio je za bliskog saradnika Luke Bojovića, „zemunaca“ i škaljarskog klana, a do hapšenja 2012. nije bio naročito poznat široj javnosti.

- Petrić je, između ostalih, u medijima povezivan sa ubistvima državljana Crne Gore Brana Šaranovića, Danila Radonjića, Dženana Ramovića… - navode mediji iz Republike Srpske.

Poznanici iz predratnog perioda u tadašnjoj Jugoslaviji otkrili su detalje iz života ovog žestokog momka, koji je ogrezao u kriminalu. Kažu da je nadimak Zenica dobio kasnije po mestu svog rođenja - gradu u BiH, ali da je ranije bio poznat kao „Žmira“.

- Žmirkao je dosta, pa je zbog toga imao takav nadimak, a ovaj Zenica je dobio kasnije. U jednu ruku bio je tih i nije previše govorio, ali je isto tako bio jako mlad kada je počeo da nosi oružje za pojasom - rekao je jedan od njegovih poznanika za Srpskainfo.rs

Prema rečima sagovornika, izbijanjem rata u toj jugoslovenskoj republici Zenica je čak pokušao da se aktivira u sukobu na strani Srba. Redovno je odlazio u selo Drivuša.

-  U tom selu je bio lokalac pod nadimkom Musa, bio je Srbin, a Žmiro se družio s njim, čak su organizovali i neki otpor, ali je Musa ubrzo ubijen, a Žmiro je pobegao u Srbiju. Navodno je prvo bio u Arkanovim "tigrovima", a onda je završio kod Magde. Niko nije mogao da veruje da će Petrić postati ubica - kaže sagovornik Alo.

Podsetimo, Petrić je 2012. uhapšen u Valensiji u Španiji zajedno sa Lukom Bojovićem i Vladimirom Milisavljevićem, zvanim Vlada Budala. Još kao maloletnik bio je član grupe ubica Marinka Magde, koja je ubila 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj.

Njegova ekipa, koja je radila za Magdu, u januaru 1994. je za samo jednu noć u Subotici ubila Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15