• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2024

12:38

Pančevac krijumčario migrante preko Drine za 1.800 evra: Otkriven u blizini granice sa Hrvatskom, preti mu 10 godina zatvora

MUP Srbije

Vesti

Pančevac krijumčario migrante preko Drine za 1.800 evra: Otkriven u blizini granice sa Hrvatskom, preti mu 10 godina zatvora

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas Višem sudu u Pančevu podnelo optužnicu protiv okrivljenog M.P. (49) iz Pančeva, zbog sumnje da je 4.novembra 2016., zajedno sa Milenkom Pantovićem iz Pančeva i Dejanom Jereminovim iz Kovina.

Protiv kojih je postupak pravnosnažno okončan osuđujućim presudama, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist omogućio nedozvoljen prelaz granice Republike Srbije i Bosne i Hercegovine kao i nedozvoljen boravak i tranzit u ovim državama grupi od 14 osoba, poreklom sa područja Sirije i Iraka, koja nemaju važeće putne isprave.

- Okrivljeni se tereti da je zajedno sa osuđenima za ukupan iznos od 1.800 evra prevezao migrante kombi vozilom od Beogradskog sajma do obale reke Drine, gde je nepoznato lice prevezlo migrante čamcima na teritoriju Bosne i Hercegovine i smestilo ih u kuću na području grada Zvornika, dok su okrivljeni i osuđeni kombi vozilom prešli u Bosnu i Hercegovinu, prevezli migrante od mesta gde su bili smešteni do područja grada Bihaća, u blizini državne granice sa Republikom Hrvatskom. Okrivljeni im je potom pokazao put gde bi pešice prešli državnu granicu na mestu gde to nije dozvoljeno, ali su migranti bili otkriveni od strane službenika Granične policije Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi kao saizvršilac za koje je u vreme izvršenja krivičnog dela bila propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija