• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

08.02.2024

11:02

Miljan Hofman pred sudom: Maltertirao i pretio konobarima i dostavljačima

www.mup.gov.rs

Vesti

Miljan Hofman pred sudom: Maltertirao i pretio konobarima i dostavljačima

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Rumi održaće se suđenje Miljanu Hofmanu Vidoviću za krivično delo - nasilničko ponašanje, zlostavljanje i mučenje.

U Sud su prvo stigli advokati osumnjičenog, a onda i on u policijskoj marici.

Snimci maltretiranja

Na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvesnu osobu koju nazivaju „Crv“i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

– Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno? – govori Vidović.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili pretnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Foto: printscreen tv happy

 

 

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Podignuta optužnica zbog incidenta u Irigu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je sredinom decembra optužni predlog protiv Miljana Hofmana zbog sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje na štetu konobara u jednoj vinariji u Irigu.

Kada je u pitanju Miljanov brat Ljubav Vidović Hofman, ceneći sve izvedene dokaze Tužilaštvo je donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava zbog jednog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje, budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je osumnjičeni Ljuban učinio krivično delo Zlostavljanje i mučenje.

Podsetimo, dvojica muškaraca koje su, kako se sumnja, maltretirali Ljuban i Milan Vidović Hofman, saslušana su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde su tvrdili da nisu maltretirani, već da je sve bila samo šala.

Kako je "Blic" nezvanično saznao, u pitanju su dostavljač i konobar iz Iriga koje su braća Hofman navodno maltretirala, a snimci objavljeni na društveni mrežama.

Foto: PrintScreen/Društvene mreže

 

 

Oni su dali iskaz pred petoricom advokata odbrane braće Hofman, a ispričali su kako je sve bila šala.

Za sada nije poznato da li je na ovakve iskaze neko uticao, imajući u vidu, kako nezvanično saznajemo od izvora iz policije, tokom njihovog davanja izjave u policiji bilo reči da je osoba bliska ozloglašenoj braći uticala na njih i ono šta će reći u policiji.

Odrekao ih se otac

Miodrag Vidović, poznat kao Miško Hofman je 2019. gostovao na Hepi televiziji, gde je pričao o svojim sinovima, kojih se pre toga odrekao i preko novina.

- U sukob sa sinovima došao sam zato što sam video da su se uhvatili lošeg društva. Ja nemam nikad izgovor, uvek priznajem. Oni su foliranti, ja sam ih učio da se bave naukom, sportom i muzikom. Oni su završili paralelno i muzičku školu, strašno su svirali violinu, Miljan je imao i koncerte. Oni su mene slušali sve dok su bili sa mnom, do 20. godine - kazao je, između ostalog, Miodrag.

 

 

Rekao je da je istina je da su oteli čoveka.

Deo pisma kojim se otac odrekao braće Hofman

- Oni su na poternici, oni nemaju empatiju, puni su sebe, Miljan posebno. On se tukao sa mnom, on ima krivičnih dela. Ljuban i još neki dečko iz Loznice su kidnapovali jednog prevaranta, koji je bio moj insajder i koji ih je pratio, odveli su ga u moju vikendicu na Drinu i valjda su ga maltretirali, moj drug kaže ja sam čuo jauke, oni su ga izgleda malo pritegli. Moji sinovi su kukavice - objasnio je tada Miodrag Vidović, otac braće Hofman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija