• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Avaz

08.02.2024

14:24

Snimak  izvođenje uhapšenog specijalca Dženisa Kadrića iz MUP-a KS: Policija pronašla četiri puške, pištolje i veću količinu novca

PrintScreen/Društvene mreže

Vesti

Snimak izvođenje uhapšenog specijalca Dženisa Kadrića iz MUP-a KS: Policija pronašla četiri puške, pištolje i veću količinu novca

Podeli vest

Bivši pripadnik FUP-a i telohranitelj Edina Gačanina Tita, šefa narkokartela, Dženis Kadrić izveden je iz MUP-a KS.

Kako je Informer renije objavio bivši pripadnik FUP-a i telohranitelj Edina Gačanina Tita, šefa narkokartela, Dženis Kadrić, uhapšen je juče, a na snimku koji je objavio "Avaz" vidi se  kako ga policija izvodi iz MUP-a KS.

Osim njega, u akciji "Consigliere" je uhapšen i Alem Hodović.

On i Kadrić su se ranije dovodili u vezu sa šefom narkokartela "Tito i Dino".

Foto: prinstscreen/youtube/Avaz

 

Pripadnici MUP-a KS su u sklopu ove akcije vršili pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu, a u naselju Šip oduzet je i skupoceni Land Rover nemačkih registarskih oznaka.

Prema dostupnim podacima na internetu, ovaj model Land Rover Defendera je u prodaji od 2022. godine. Cena osnovnog modela iznosi vrtoglavih 217.807 dolara (otprilike 394.181 KM op.a.).

Kako je ranije objavljeno, Kadrić je uhapšen prema naredbi Tužilaštva BiH zbog sumnje na pranje novca. Isto se na teret stavlja i Hodoviću.

"Osumnjičeni su za unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim delima u redovan platni promet. Oni se dovode u vezu s također hapšenim sarajevskim advokatom Zlatkom Ibrišimovićem, koji se brani sa slobode, uz mere zabrane. Ibrišimović je imao Sky aplikaciju. ", piše "Avaz".

Foto: Printskrin/Instagram

 

Dženis Kadrić i Alem Hodović jutros su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području opština Centar i Novi Grad.

U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija, te drugi predmeti od interesa za istragu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija