• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

21.02.2024

17:45

Odloženo suđenje Ivanu Kontiću! Ovo su detalji

S.K.

Vesti

Odloženo suđenje Ivanu Kontiću! Ovo su detalji

Podeli vest

U Višem sudu u Novom Sadu danas nije održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje Ivanu Kontiću (31) iz Nikšića.

Do dolaganja je došlo na zahtev njegovih branilaca zbog sprečenosti, jer su od ranije imali zakazana suđenja u drugim predmetima. Naredno je zakazano za 17. april.

Kontiću se suđenje ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo provostepenu presudu po žalbi Višeg javnog tužilaštva. Naloženo je da se suđenje ppnovi pred izmenjenim većem.

Foto: Tanjug/Informer.rs

 

 

Prvobitnom presudom od 13. aprila 2023. godine, Kontić je oglašen krivim za teške telesne povrede Miljanu Mandiću (29) iz Beograda i bio je osuđen na četiri godine zatvora, u koju se uračunalo vreme provedeno u esktradicionom pritvoru i i u pritvoru.

Prilikom izricanja presude, tada je rečeno da je takva presuda doneta jer nije dokazano da je 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu pokušao da ubije ovog Beograđanina, što mu se optužnicom stavljalo na teret.

Kontić je posle izricanja te presude pušten iz pritvora uz zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor nanogvicom. Od optužbe su oslobođeni Ognjen Leđanac da je učestvovao u tuči, a Luka Vukajlović za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je sudsko veće smatralo da nema dokaza.

Protiv provostepene presude žalbe su blagovremeno izjavili Više javno tužilaštvo i branioci okrivljenog Kontića.

Apelacioni sud u Novom Sadu je nakon održane sednice veća 22. novembra prošle godine doneo rešenje kojim se usvaja žalba Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, pa je presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje pred izmenjenim većem.

Foto: S.K.

 

 

U obrazloženju svojue odluke, Apelacioni sud je naveo da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja. Kontiću je produžena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, koja po ovom rešenju može trajati najduže do 22. februara.

Kontić se, podsećamo, optužnicom teretio da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici kod broja 35, sposoban da shvati značaj dela, Mandiću naneo tešku povredu, pišu Novosti.

Kontić se najpre teretio za pokušaj ubistva, ali je, kako je rečeno prilikom izricanje presuda, sudsko veće nije našlo da je reč o pokušaju ubistva, već nanošenju teške povrede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija