• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2024

11:36

Pijan zapucao na splavu pa ranio konobara i gosta: Presuda za pucnjavu u Pančevu

Pixabay

Vesti

Pijan zapucao na splavu pa ranio konobara i gosta: Presuda za pucnjavu u Pančevu

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu je Predraga Jankovića (42) iz Pančeva oglasio krivim i osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine jer je pucao na splavu iz oružja za koje nije izmao dozvolu i tom prilikom ranio konobara i gosta.

Naime, Apelacioni sud u Beogradu je dana 8.12.2023. godine usvojio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i preinačio oslobađajuću presudu Višeg suda u Pančevu od 4.11.2022. godine tako što je okrivljenog Predraga Jankovića iz Pančeva oglasio krivim zbog izvršenja krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja.

Sud je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, izrekao mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezao ga na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Foto: clipart

 

"Okrivljeni je drugostepenom nepravnosnažnom presudom oglašen krivim da je dana 4.10.2015. godine oko 1.10 časova u Pančevu u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod dejstvom alkohola u organizmu od 2,00 promila, na splavu ispalio hitac pištoljem marke „Crvena zastava“, za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa." saopštilo je tužilaštvo i dodalo:

Foto: Informer

 

"U presudi se dalje navodi da je okrivljeni, dok je na splavu bio veći broj ljudi, ispalio još jedan hitac kada su ga svedoci oborili na pod pokušavajući da mu otrgnu pištolj. Na ovaj način je izazvao opasnost za telo ljudi na splavu, a ispaljeni meci su pogodili oštećene, konobara J.L. i gosta M. T. obojica iz Pančeva, koji su zadobili lake telesne povrede u vidu prostrelnih rana u predelu potkolenica." navedeno je u saopštenju.

Protiv ove presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu kao sudu trećeg stepena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija