• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

28.02.2024

18:45

"Sve srpčiće bih poklao"! Osuđen Hrvat koji je vređao Srbe

shutter/Informer

Vesti

"Sve srpčiće bih poklao"! Osuđen Hrvat koji je vređao Srbe

Podeli vest

Hrvatski državljanin Dominik Hubert Trstenjak, koji je jesenas na aerodromu "Nikola Tesla" pijan vređao prolaznike, a onda na VMA psovao srpsku majku, zaključio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivičnog dela izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti.

On je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu i po dana s rokom provere od pet godina, a odeđena mu je i mera proterivanja stranaca u trajanju od deset godina.

On je bio nešto manje od mesec dana u pritvoru, a pušten je nakon što je Viši sud u Beogradu potvrdio sporazum.

Foto: shutter/Informer

 

 

Podsetimo, Dominik Hubert Trstenjak je krajem oktobra prošle godine vidno alkoholisan galamio na aerodromu, ispuštao neartikulisane krike, bacao se i valjao po trotoaru i vređao prolaznike.

Zbog toga je priveden u policijsku stanicu Surčin, odakle je zbog velikog pijanstva prebačen na VMA, odeljenje za toksikologiju, gde je ustanovljeno da ima 1,75 promila alkohola u krvi.

Prilikom pružanja lekarske pomoći, Dominik je psovao majku srpsku, srpski narod i državu Srbiju. Rekao je: "Sve srpčiće bih poklao, pogotovo vas u uniformi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milovan

pre 1 mesec

E jeste ga kaznili. Alal ti vera sudija.Izgleda da i sudija isto misli kao i hrvat. Ovako se nestati drzava. Da u zagrebu tako nesto kazes za hrvate,dobio bi 5 godina zatvor,i 10000 eura kaznu uz doživotni ulaz u EU.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija