• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2024

11:56

Škaljarac koji je brutalno izrešetao Mustafu imao srpski pasoš? Svedoci zaledili detaljima svirepe likvidacije u Baru

printskrin

Vesti

Škaljarac koji je brutalno izrešetao Mustafu imao srpski pasoš? Svedoci zaledili detaljima svirepe likvidacije u Baru

Podeli vest

Dinu Ibrahimoviću (27) pripadniku "škaljarskog klana" koji je 27. februara nasred ulice pucajući iz automatske puške ubio saborca Edmonda Mustafu (29) u Baru određen je pritvor do 30 dana i nalazi se u istražnom zatvoru u Spužu.

Kako prenose tamošnji mediji, odluku o određivanju pritvora donela je sutkinja za istrage Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša. Podsetimo, Ibrahimović je u subotu ujutro, u centru Bara, pred nekoliko očevidaca, držeći sa obe ruke automatsku pušku sa spuštenom cievi prema asfaltu, prišao Edmondu Mustafi, koji se nalazio između dva parkirana automobila, i u njega ispalio rafalno više projektila. Kako je ispričao jedan od očevidaca, Mustafa je ubrzo preminuo od posledica povreda.

- Ibrahimoviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke, zbog opasnosti da ne počini isto krivično delo s obzirom da je ranije osuđivan za krivična dela iz grupe krivičnih dela protiv života i tela, kao i zbog uznemirenja javnosti - navode izvor Pobjede.

Prema navodima Naredbe o otvaranju istrage u koju je Pobjeda imala uvid, Ibrahimović se osnovano sumnjiči da je 27. februara u 9.20 časova, u Ulici Popa Dukljanina u Baru, ubio Edmonda Mustafu. Ibrahimović je nakon pucnjave pobegao, ali je nedugo zatim uhapšen u barskom naselju Popovići gde ga je zaustavila policijska patrola i identifikovala. Iako se pred tužiocem i sutkinjom za istragu branio ćutanjem, detalje zločina koje je počinio Ibrahimović otkrili su očevici događaja.

Foto: clipart

 

 

Svedok: Ubica dok je rešetao žrtvu savio kolena

Svedok Ž. R. je u tužilaštvu ispričao da je, pošto je izašao iz banke i krenuo prema parkiranom automobilu, dijagonalno od sebe vidio čoveka sa puškom, a onda začuo rafalni pucanj. Kako je bio diverzant u vojsci, po zvuku je poznao da je kalašnjikov u pitanju.

Svedok je ispričao da je ovo lice držalo pušku u rukama, sa spuštenim cevima prema asfaltu.

- Potom je podigao pušku i pucao, kratko, jedan rafal između dva parkirana auta. Kada je pucao, savio je kolena, a potom krenuo korak, dva napred u pravcu žrtve - ispričao je svedok, a prenosi Pobjeda.

On je naveo da ga je to lice pogledalo, ali da lice ubice nije vidio jer je na glavi nosio kacigu sa totalno zatamnjenim vizirom.

- Neko je u tom trenutku rekao da ubiše kuče, jer nisu znali u šta je to lice pucalo. Vidio sam nešto crno između automobila i to je bio kačket ubijenog. Prišao sam licu na koje je pucano. Dizao je glavu, ne mnogo. Pomerao je glavu i davao je znakove života. Tada su prišle i neke žene sa kioska, a ja sam vikao da pozovu Hitnu pomoć - ispričao je svedok.

Ubrzo su na mesto događaja došli Interventna jedinica i još jedna policijska kola. Tada je došla i sestra pokojnog Mustafe, koja je počela da plače i zapomaže. Svedok je naveo da je Mustafa ležao u lokvi krvi, licem okrenutim prema asfaltu. Primetio je i neku tetovažu na njegovoj desnoj ruci i na pola metra od njega kačket.

Pretresom stana i prostorija koje je koristio Dino Ibrahimović, policija je pronašla pasoš koji je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije PU Zaječar, na ime Saše Jovanovića. Osim pasoša, u stanu Ibrahimovića su pronađeni i oduzeti dva telefona, resiver za video-nadzor i tri eksterne memorije. Od Ibrahimovića je nakon hapšenja policija oduzela električni trotinet i oštećeni telefon.

- U trenutku hapšenja Ibrahimović kod sebe nije imao torbu, pa je policija pretragom terena ubrzo našla odbačeni ranac i u njemu automatsku pušku nepoznate marke i nepoznatog fabričkog broja - navodi izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Saučesnik u likvidaciji Šuše se fotografisao sa Maradonom! Isplivali šok detalji nakon hapšenja osumnjičenog
Hronika

Saučesnik u likvidaciji Šuše se fotografisao sa Maradonom! Isplivali šok detalji nakon hapšenja osumnjičenog

Branko S. (34) iz Pančeva, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Milana Šuše u Zemunu 17. februara ove godine bio je aktivan na društvenim mrežama na kojima je redovno objavljivao svoje fotografije. Podsetimo, on je uhapšen ubrzo posle zločina i na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ga sumnjiči za učešće u ubistvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja, branio se ćutanjem posle čega mu je određen pritivor.

02.03.2024

09:17

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija