• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf/Kurir

05.03.2024

15:27 >> 18:58

"Vozite ih u klanicu, šurite ih, mučite ih": Užas na suđenju Belivukovom klanu

printscreen

Vesti

"Vozite ih u klanicu, šurite ih, mučite ih": Užas na suđenju Belivukovom klanu

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja je optužena za sedam ubistava, među kojima je i likvidacija Aleksandra Gligorijevića, zvanog Puki.

U nastavku suđenja, kako je sudija najavila, izvode se dokazi prikupljeni putem međunarodne pravne pomoći, a koji se odnosi na ubistvo Gligorijevića.  

Na ročište su, pozvana i tri oktivljena saradnika, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su sklopili sporazum sa tužilaštvom i dobili manje zatvorske kazne u zamenu za informacije.

Oni su već svedočili protiv ostalih pripadnika klana, a u sud su ove nedelje pozvani kako bi se izjasnili u vezi sa "Skaj" prepiskama u vezi sa ubistvima, s obzirom na to da je sud prošlog meseca "Skaj" usvojio kao dokaz.

Foto: Foto: V.J.

 

Tokom jučerašnjeg ročišta više puta je pokušano pregledanje "Skaj" dokumentacije u vezi sa ubistvom druge žrtve klana Aleksandra Gligorijevića Pukija, ali do toga nije došlo zbog brojnih predloga i zahteva odbrane, kao i njihovih tvrdnji da "Skaj" nije validan dokaz, uprkos time što je sudsko veće odlučilo suprotno.

18.34 Suđenje se nastavlja u četvrtak

Sudija je prekinula suđenje za danas i ono će da bude nastavljeno u četvrtak, sedmog marta, kada će se nastaviti sa preslušavanjem i čitanjem poruka sa "Skaja" koje su razmenili pripadnici klana.

18.20 "Motaju nam se čudni likovi"

U narednoj grupi razmenjenih glasovnih poruka nastavljeno je slušanje poruka koje su poslate tokom pripreme otmice i ubistva Lazara Vukićevića.

- Pripremili, pokazao sam Tajsonu put kuda dolazi kuda posle treba da ide, samo čekamo vreme da postavimo i da on dođe i lagano u mesaru - jedna je od poruka.

Potom se čuje dogovor da se promeni ime grupe, kako Lazar Vukićević ne bi video poruke kod Tajsona (Nebojša Janković).

- Braćo, ovde je neko veliko hapšenje na parkingu Ikea, ja sam se malo pomerio burazeru neku "alfu" ima, brate, jedno dva neka džipa hapse ih tu i pretresaju, obavestite Tajsona, ako Bog da sve bude kako valja da ga dovede ovde da ne dolazi skroz ovde do parkinga nego ono tamo samo da izvrti krugove - rečeno je u daljoj komunikaciji, dok je odgovor bio da se stane na pumpu i da se kod Ikee "non-stop dešavaju transakcije droge".

- Braćo, nema dešavanja nikakvih, samo nam se motaju čudni brate likovi ali dobro, brate sad to malo i naše tripovanje - rekao je u glasovnoj poruci Bojan Hrvatin.

Naposletku je objašnjeno da je Janković izbačen iz grupe kako Vukićević ništa ne bi posumnjao.

- Hrvatin je jako lepo pregovarao sa tužilaštvom. Tužilac sad ispravlja šta je čiji glas, pa se zapitajte šta će sve u budućnosti da ispravi, pošto ovo ništa nije dobro - rekao je Marko Miljković.

18.10 "Na toj adresi smo već oteli Mirka Kojića"

U narednom segmentu glasovnih poruka pripadnici klana razgovaraju o tome da se "u muriji priča da su ih digli" i predlaže se da lazaru Vukićeviću bude poslata poruka da naloga Mila Radulovića Kapetana u kojoj piše da je "Šarac možda policijska špijundara".

Potom se čuje glas Marka Miljkovića koji hitno traži novu adresu za namamljivanje Lazara Vukićevića, a potom se saopštava da je nova adresa Radnička 32.

Hrvatin: Prepoznajem moj, glas Marka Budimira, Miljkovića i Lalića. Ja sam fizički bio prisutan u stanu, o čemu sam se već izjašnjavao.

Lalić: U tim porukama smo spomenutu adresu odabrali jer smo na istoj lokaciji već radili otmicu Mirka Kojića i imali smo iskustva da je lokacija pogodna za tu namenu i zato smo je odabrali.

7.58 "Papić je pustio priču da je Soprano otet"

U narednom setu glasovnih poruka jedan od okrivljenih rekao je da je "Papić već pustio priču da je Soprano (Veljko Belivuk) otet". Podsetimo, plan klana bio je da namame lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca u kuću u Ritopeku tako što će im reći da je Belivuk otet i da mogu da dođu da ga muče.

Miljković: Da li okrivljeni saradnik Hrvatin zna ko je Papić?

Hrvatin: Znam da je bio pri vrhu policije ili nešto slično. Smatrao sam da je on Šerif na "Skaj" aplikaciji, ali ispravio sam se, rekao sam da sam pogrešio,. Dolazio je više puta u restoran na stadionu i tada komunicirao isključivo sa Miljkovićem. Belivuk nije voleo da komunicira sa Papićem.

Advokat Ivan Ninić: Ko je Papić?

Lalić: Ne znam, to je bila priča da je Šarac pustio priču da je Belivuk otet.

Advokat Ninić: Kako je moguće da ne zna ko je Papić?

Lalić: Nije bio predmet mog interesovanja, priča je potekla od Šarca, ne znam ko je širio.

Okrivljeni saradnik Nikola Spasojević ponovo se javio za reč i rekao da ga je ovog puta vređao marko Budimir.

Svedoci saradnici sede u delu sudnice u kom su zastupnici oštećenih, dok optuženi sede u boksu koji je odvojen staklom. Međutim, kada se izjašnjavaju o glasovima, na čemu je odbrana insistirala, straža ih uvodi u sudnicu.

17.50 Spasojević se žali da mu Miljković preti

Za reč se javio okrivljeni saradnik Nikola Spasojević i rekao da mu Marko Miljković dobacuje, da mu je rekao da je pi*kica i zamolio sud da ga upozori.

- Malopre me je pogledao i prevlačio je palcem preko vrata, znate šta to znači - rekao je Spasojević.

Sudija je potom pozvala Marka Miljkovića.

- Kao što sve laže, laže i ovo. Nisam mu to rekao. Da, ja to mislim, ali nisam to rekao - rekao je Miljković, a sudija je rekla da ne može tako da se ponaša i da vređa ugled suda.

Miljković je upitao sudiju da li je čula da je to rekao Spasojeviću, a ona ga je opomenula da ne upućuje pogrdne reči i da ne vređa ugled suda. Miljković je potom ušao u raspravu sa sudijom, ističući da mu sud ne dozvoljava da se izjasni i zatražio da se vrate kamere da se vidi da li je išta pokazao Spasojeviću.

17.37 Nastavlja se sa slušanjem glasovnih poruka

Nastavljeno je sa slušanjem glasovnih poruka u kojima se pripadnici klana dogovaraju na koji način da namame Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca, kako bi ih odvezli u kuću strave u Ritopeku.

Miljković: Zamisli, on Miletu, koji mu je šef, piše da mu pošalje nešto što samo oni znaju. Laza neće zvati muriju, po Šarca nemojte ni da idete u 18.30, kad se us*o.

Budimir: Problem je što su Laza i šarac na kontaktu, a mi smo mislili da nije.

Lalić: Da li da mu kaže Mile da je Šarac cinkaroš i da je isparanoisao?

- Prepoznajem glasove, razgovaraju marko Miljković i Marko Budimir, a među poslednjim porukama se uključujem i ja - rekao je Lalić, nakon čega se javio Marko Miljković i rekao da nijedan glas nije njegov, Marka Budimira, niti Srđana Lalića.

On je rekao da su okrivljeni pitali da sede u sudnici, ali da im on "preporučuje da ne jer ne treba da sede sa ovom trojicom u istoj prostoriji".

- Ne prepoznajem nijedan od tri glasa - rekao je potom Marko Budimir, a isto je rekao i Veljok Belivuk i ostali okrivljeni.

17.12 "Vozite ih u klanicu, mučite ih"

- Šarac stiže u 18.30 laza u 20.30, budite tu, vodite ih u klanicu, šurite ih, mučite ih al' nemojte da ih ubijete to moramo mi. Šarac će sam da dođe, sešće u "pikapa", vozite ga u klanicu, namučite ga. Laza dolazi na istu adresu, isto ga vozite tamo da muči Veljka. Sve normalno, ništa, oni dolaze kod prijatelja... Šarac ne sme da dođe, usr*o se, pazi kad ne veruje Kapetanu. Sve vam je jasno - čuje se Miljkovićev glas u poruci.

U drugoj poruci čuje se drugi glas koji kaže da je "napravio grupu 222 za posle" i da neće nositi obične telefone.

- Razgovaraju Marko Miljković i Miloš Budimir. Ovo nije prvi put da čujem ove poruke, one su poslate na grupu u kojoj sam i ja bio, a bio sam i fizički sa Milošem Budimirom - rekao je Lalić.

Advokat Lazarević istakao je da je u dokumentaciji navedeno da je poruku o pravljenju grupe poslao Srđan Lalić, a ne Miloš Budimir.

Ne mogu da garantujem da nije poslao sa mog telefona, ali ovo je glas Miloša Budimira - rekao je Lalić.

16.56 Pregledaju se poruke sa "Skaja" u vezi sa Vukićevićem

Prikazuju se poruke sa "Skaja" u vezi sa ubistvom Lazara Vukićevića. Prve na redu bile su poruke u kojima se spominje osoba koju nazivaju Vepar.

- Poznate su mi ove poruke, fotografisane su sa telefona pokojnog Mila Radulovića kapetana, on je imao "blekberi". Ovo su njegove poruke sa Lazarom Vukićevićem, oni su u nekoj svojoj komunikaciji Veljka zvali Vepar - rekao je okrivljeni saradnik Srđan Lalić.

Advokat Dejan Lazarević rekao je da je "neverovatno da Lalić zna da je telefon pripadao Miletu Raduloviću, a čoveka ne poznaje".

- Ovakva strategija i ovakvo pokazivanje fotografija, predočavanja nekom tumaču, odnosno okrivljenom saradniku, da on protumači čiji je telefon... On zna da je neko nekog nazvao nekim imenom, a ne zna te ljude, nije bio u kontaktu sa njima. Ovo je strategija, dogovor, sporazum između tužioca i Lalića da ovako nešto radi - rekao je Lazarević.

Potom je puštena audio poruka na kojoj se čuje glas Srđana Lalića koji kaže: "Obratite pažnju na to da pišete na jekavici". Lalić je potvrdio da je u pitanju njegov glas i da je poruku poslao uoči ubistva Lazara Vukićevića.

- Aparat koji mi je zaplenjen kada sam uhapšen sam koristio mesecima i to je sigurno jedan od "Skaj" aparata koji su zaplenjeni - rekao je Lalić.

U narednoj poruci se čuje glas koji govori da nekog treba "pokupiti i dovesti u klanicu", a okrivljeni saradnici Lalić i Hrvatin rekli su da je u pitanju glas Marka Miljkovića.

Miljković se potom javio za reč.

16.54 Okršaj Belivuka i Lalića

- Pridružio bih se rečima advokata Lazarevića i dodao još nešto. Gledali smo set nekih fotografija ili kako to već tužilac naziva i ni na jednoj fotografiji nisam video Srđana lalića. Iz toga može da se zaključi da su se dogovarali i spremali. On je rekao da je na fotografiji on i Veljko Belivuk. Na kojoj fotografiji? Mi tu fotografiju nismo izveli. Ovo je sudija, moja poštovana, cirkus. Tužilac ih je spremio ko će šta da kaže. Ovo je stvarno sramota. Tužilac je tražio od Lalića da s eizjasni na nešto što nismo videli, Lalić se izjasnio i čak to i potvrdio - rekao je okrivljeni Veljko Belivuk.

Lalić je rekao da je video sliku na ekranu, da ne može da se seti da li je bila uveličana ili ne, ali da ju je video u folderu.

- Bio sam prisutan kada je bila fotorgafisana i video sam je - rekao je Lalić.

Belivuk je dodao da je "naučio da mora da se izvede dokaz da bi se izjašnjavali na njega".

- Može da se vadi kako hoće, da je video. Sigurno neće reći bio je tužilac Saša Ivanić kod mene u stanu. Nije izvedeno kao dokaz u ovoj sudnici, hvala - rekao je.

Advokat Dejan Lazarević je rekao da je "tužilac pročitao, ali fotografija nije izvedena kao dokaz".

- To danas nismo izveli kao dokaz, tu fotografiju niste pokazali - rekao je Lazarević.

Sudija je rekla da je "činjenica da fotografija nije bila uveličana", te je fotografija potom otvorena i uveličana.

- Pogledajte oblik glave Veljka Belivuka, ne odgovara fotografiji. Ovo je veoma loše fotošopirana fotografija - rekao je Lazarević.

Lalić je dodao da bi "on bio najsrećniji da je advokat Lazarević u pravu, ali nije".

- Ova fotografija je stvarna, ovo smo Veljko Belivuk, pokojni Veličković i ja - rekao je Lalić.

Belivuk je potom ponovo izašao iz boksa za okrivljene i rekao da na fotografiji nije on, već je u pitanju fotomontaža.

- Možete da vidite konstituciju. Kroz medije možete da vidite da sam ja godinama ovako kršan, a ja sam na ovoj fotorgafiji manji od Srđana Lalića - rekao je Belivuk.

Sudsko veće odlučilo je da napravi pauzu od 30 minuta.

 

15.41 - U sudnici se sada izvode Skaj dokazi vezano za ubistvo Gorana Veličkovića

U sudnici je prvo prikazana slika dva pištolja od 29. jula 2020. Veličković je, podsetimo, ubijen 3. avgusta 2020.

Foto: printscreen

 

 

Bojan Hrvatin: Poznato mi je ovo oružje, njega smo koristili da namamimo Veličkovića. Slikali smo ih u bašti na stadionu Partizana, a ove smo mu pištolje ponudili da ih kupi za 1.200 evra. Na ulici je tada porasla cena. Miljković se dopisivao sa njim.

Prikazan je potom razgovor od istog dana, od 19.11 sati u kom piše da nude "žandarski CZ" za 1.200 evra.

Hrvatin: Ovo ja pišem sa Goranom Veličkovićem, nudim mu ta dva pištolja.

Zatim su prikazane poruke od 3. avgusta koje su razmenili pripadnici grupe. U jednoj piše "si ga prepozao", a sagovornik odgovara "Goksi".

"Brate, iskreno najčvršći do sad kog smo odrali" - piše u poruci koju su razmenili preko Skaja. Potom u narednoj poruci piše: "Vidi lutko, Meksiko usred Beograda."

U sudnici je puštena glasovna poruka.

"Braćo nije realno danas, ja upravo ulazim. Imamo dva tri sata posla, čiščenje, kupanje, do pet sati neću da završim, braćo nije realno."

Tužilac: Pitanje za Lalića, čiji je ovo glas?

Lalić: Ovo je glas Veljka Belivuka.

Foto: Printscreen/Beta Ana Slović/Reuters Stefan Tomašević

 

Čim je izgovoreno njegovo ime, Belivuk se javio za reč i sedmorica stražara ga izvode u sudnicu.

Belivuk: Ovo nije moj glas, ja nemam pojma o čemu Srđan Lalić priča.

Potom je prikazana Skaj poruka u kojoj piše:

"Moram na put malo da odmorim odlepiću brate, samo sa leševima blejim, čudno mi kad vidim živog čoveka."

U sudnici su prikazane poruke u kojima se vidi da razmenjuju slike uz poruku: "Evo ti sveže slike, hahaha"

Potom su prikazane poruke, uz koje se šalju i slike: "Jel si sam da vidiš slike druga?! Ode Gogi kod Kiće i kompanije, k*rčili se."

"Žena je ozbiljnu hajku napravila po novinama i po instagramu, samo da vam kažem" - puštena je i glasovna poruka posle nestanka Gorana Veličkovića koju šalju, prema optužnici pripadnici grupe.

U sudnici su potom prikazane fotografije ubijenog Gorana Veličkovića i njegovog raskomadanog tela. Na slikama se vidi i sekira koja je korišćena, njegovo telo na zelenom najlonu, kao i fotografija na kojoj su njegova leđa na kojima je urezano "Korać pi..a".

Tužilac: Pitanje za okrivljenog saradnika Hrvatina, da li mu je poznato ko je na fotografijama?

Hrvatin: Poznato mi je, pokojni Veličković. Video sam ih u danima posle ubistva Gorana, na aparatu Marka Miljkovića.

Tužilac: Isto pitanje za Lalića.

Lalić: Ja sam bio prisutan kada su sačinjavane fotografije. Na jednoj od fotografija smo ja i Veljko Belivuk sa pokojnim Goranom Veličkovićem.

Inače, u sudnici je među fotografijama prikazana i ona na kojoj Lalić i Belivuk poziraju dok drže Gorana Veličkovića za glavu u takozvanoj klanici u Ritopeku.

Advokat Dejan Lazarević: Lalić tvrdi da je na fotografiji on, i Belivuk. Ja tvrdim da se radi o fotošopiranoj fotografiji. Videćete oblik glave Belivuka, pravi dokaz da je foto-šop. Sve ovo što smo videli, tužilaštvo ničim ne dokazuje.

Sudsko veće odlučilo je da napravi pauzu od 30 minuta.

15.24 - Prikazane slike iskasapljenog tela Aleksandra Gligorijevića

U 22.20 počinju da razmenjuju jezive slike iskasapljenog tela Aleksandra Gligorijevića, trupa bez ruku i nogu, glave na dasci, isečenih nogu dok je ispod trupa korito. Jezive slike, prvi put su javno prikazane u sudnici Specijalnog suda.

Na jednoj fotografiji vidi se da su muškarcu za kog tužilaštvo tvrdi da je Gligorijević ruke vezane iza leđa dok on leži na stomaku, a noževi zabodeni u leđa. Vidi se i da oko usta ima vezanu traku a da je stomakom položen u belo plastično korito dok su ispod korita zeleni najloni.

Posle prikazivanja slika, tužilac Saša Ivanić pozvao je svedoka saradnika Nikolu Spasojevića da se izjasni o fotografijama.

Tužilac: Ko je na ovim fotografijama?

Spasojević: To je pokojni Gliga. Izjasnio sam se u svom iskazu da sam Marku Miljkoviću dodao telefon da slika. Poznata mi je ova scena gde na leđima piše izdaja.

Sledeće pitanje tužioca je za svedoka saradnika Srđana Lalića.

Lalić: To su fotografije koje sam imao prilike da vidim na aparatu Marka Miljkovića. To je Aleksandar Gligorijević, to je njegova glava.

Tužilac: Pominje se Ronin u razmenjenim porukama, ko je Ronin?

Lalić: Aleksandar Gligorijević.

Inače, u jednoj od razmenjenih poruka od 16. juna 2020. u 11.42 navodi se "uzet Ronin".

Za reč se javio advokat Dejan Lazarević, koji brani Belivuka, Miljkovića i još 9 okrivljenih.

Lazarević: Došli smo u situaciju da gledamo, ja tvrdim fotošopirane fotografije, a da ih svedoCi saradnici tumače. Nema ni jednog dokaza da su ovde okrivljeni koristili te telefone. Te poruke nemaju veze sa okrivljenima, a s druge strane nesporna je činjenica da telefoni nisu oduzeti i zaplenjeni.

 

Foto: printscreen/društvene mreže

 

15.10 Pregleda se "Skaj" materijal

Počinje se sa pregledanjem "Skaj" komunikacije u vezi sa ubistvom Aleksandra Gligorijevića, a sudija je pozvala trojicu okrivljenih saradnika da se jave za reč ukoliko imaju informacije o bilo čemu što iz dokumentacije koja se pregleda.

-Vrši se čitanje, gledanje i uvid u Skaj dokumentaciju - saopštila je sudija Vinka Beraha Nikićević.

- Krećemo, prvi je Aleksandar Gligorijević - rekla je sudija, ali se za reč odmah javio advokat Dalibor Katančević.

- Smatram da ne treba da izvodite ono što ste najavili - rekao je Katančević.

Sudija: Juče smo komentarisali, mogli ste juče, bili ste prisutni. Neću vam uskratiti.

Katančević: Mislim da morate da nam date mogućnost da primetimo i komentarišemo naredbe. Odmah da kažem da ime mog branjenika Nemanje Lakićević, da za njega ništa nije traženo niti dobijeno. Nije tajna da je kamen temeljac ovih i drugih optužnica Skaj komunikacija, ali nije nam jasno, Francuska je tu dokumentaciju proglasila "tajnom" uz obrazloženje da se proglašava tajnom zbog bezbednosti Republike Francuske i trebalo je da je vratite a ne da se izvodi kao dokaz. Vi ako dozvolite da ovo bude dokaz, vi sečete granu na kojoj sedite. Ponavljam, predlažem da sve izdvojite kao nezakonit dokaz. Predlažem da ne radimo ono što ste planirali.

Za reč se javio i Belivukov advokat Pavle Litričin.

Advokat: Mi svi u ovoj sudnici znamo da se radi o prisluškivanju ili prikupljanju podataka u odnosu na NN lica u periodu dužem od godinu dana i to nikako nije po našem zakonu. Ovo je definitivno nezakonito i ne može da se koristi.

Sudija je posle izlaganja advokata rekla da se prelazi na gledanje Skaj dokaza o ubistvu Aleksandra Gligorijevića i pozvala svedoke saradnike da se jave ukoliko nešto prepoznaju i prokomentarišu.

U sudnici su prikazane poruke sa Skaja u kojoj pripadnici grupe dogovaraju ubistvo Gligorijevića, koji je iz Odžaka.

Skaj: Brate, ovaj me namestio.

Skaj 2: Ako sve bude ok za par dana ide u klanicu.

Skaj 1: Ovaj iz Odžaka?

Skaj 2: Da sa Trajkom i Stojketom nego je shvatio da znamo šta radi, to jest gde treba danas rade Pseto, kao odjednom nemaju više kontakt sa Veskom. Doneo mi ladno pušku. Dao sam im ozvučen auto, slušao šta priča, jedva čekam da ga udavim.

Foto: printscreen

 

U narednim porukama koje su prikazane, a koje su pripadnici klana razmenjivali 15. juna 2020. dogovaraju u koje vreme i na kom mestu će da se sastanu.

Narednog dana, 16. juna, kako se navodi u optužnici Gligorijević je namamljen u Ritopek i ubijen.

"Hoćeš u 11 sati", piše u jednoj poruci.

"Nosim samo Skaj. Hoće kod njega da se nađemo, završimo travu i idemo pravo tamo."

"Buraz, vidimo se sutra", piše u jednoj poruci, a sagovornik odgovara "kada dođe, kako ću mu objasniti". Potom u porukama razmenjuju emotikone koji se smeju.

Inače, Gligorijević je prema navodima optužnice bio pripadnik Belivukove grupe, ali su vođe posumnjale da im "radi o glavi" i on je ubijen u kući u Ritopeku u junu 2020.

14.46 Odbijen jučerašnji predlog odbrane

Sudija je na početku suđenja saopštila da je predlog odbrane da se izdvoji kompletan materijal dobijen putem međunarodne pravne pomoći od Repblike Francuske, odnosno prepiske sa "Skaj" aplikacije", odbijen kao neosnovan.

U momentu kada je sudija najavila da se pregleda putanja "Skaj" komunikacije u vezi sa ubistvom Aleksandra Gligorijevića, za reč se javio advokat Dalibor Katančević.

- Mislim da morate da nam date mogućnost da primetimo i komentarišemo naredbe. Odmah da kažem da za mog branjenika Nemanju Lakićevića ništa nije traženo, niti dobijeno. Nije tajna da je kamen temeljac ovih i drugih optužnica "Skaj" komunikacija, ali nije nam jasno. Francuska je tu dokumentaciju proglasila "tajnom" uz obrazloženje da se proglašava tajnom zbog bezbednosti Republike Francuske i trebalo je da je vratite, a ne da se izvodi kao dokaz. Vi ako dozvolite da ovo bude dokaz, vi sečete granu na kojoj sedite - rekao je Katančević.

Foto: MAŠA

 

On je zatražio da se kompletna "Skaj" dokumentacija izdvoji iz dokaznog materijala.

Na njegove reči nadovezao se i advokat Pavle Litričin koji se ponovo pozvao na to da je naše tužilaštvo, kako je rekao, navelo francuske organe da pomisle da su od pripadnika klana oduzeti telefoni, a da "to nije istina".

14.35 Sudija proziva prisutne

Suđenju ove nedelje neće prisustvovati jedina žena klana Slađana Sekulić. Ona nije u mogućmosti da prisustvuje zbog operacije srca deteta, te je postupak u osnosu na nju razdvojen.

Postupak je jule razdvojen i u odnosu na Miloša Budimira, koji se žalio na stomačne probleme, a pritvorski lekar ustanovio je da on nije u stanju da prati suđenje.

14.00 Optuženi dovezeni u sud
Sedam ubistava

Belivuku i njegovom klanu sena teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

U okviru prve optužnice na teret im se stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija