• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.R.

07.03.2024

20:29

Potraga za drugom devojčicom još uvek traje! Zbog nasilja od strane oca prebačene u Dečje selo

Masha Bandjur

Vesti

Potraga za drugom devojčicom još uvek traje! Zbog nasilja od strane oca prebačene u Dečje selo

Podeli vest

Da li su devojčice od 13 i 15 godina, koje su pobegle iz Dečjeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici, toliko snalažljive da "nekoliko policijskih uprava koje intenzivno tragaju za njima", kako je Informeru potvrđeno iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, nisu uspele da ih pronađu čitave dve sedmice?

U Centru za socijalni rad u Bogatiću, koji je staratelj devojčicama nakon što su zbog porodičnog nasilja izmeštene u Dečje selo, uporedo sa policijskom potragom su svakodnevno pokušavali da im uđu u trag.

- Oni su kao pravi profesionalci dobro poznavali devojčice i znaju sve o njima. Od prvog dana kada su obavešteni da su devojčice nestale sumnjali su da se obe ili makar jedna krije u Rumi gde živi dečko mlađe devojčice. Njima je bilo poznato da je J.M. i ranije napuštala Selo zbog dečka i da se vraćala u ustanovu. Ovog puta je, međutim, nagovorila stariju sestru da zajedno pobegnu i neuobičajeno dugo se nije vratila, a nije se znalo gde se kriju i da li su izložene nekoj opasnosti zbog čega su svi zabrinuti - naveo je izvor Informera.

Policajci nisu uspeli da pronađu devojčice, ali socijalnim radnicima se posrećilo da posle jednog telefonskog poziva lociraju stariju devojčicu i o tome su obavestili policiju u Rumi.  Dok su iz Bogatića putovali do Rume, M.J. je već bila u policijskoj stanici.

- Pozvali su sestru mladića sa kojim je u vezi mlađa sestra i od nje saznali da M.M. živi kod jedne bake u Železničkoj ulici, u neuslovnoj kući bez struje i vode. Na sreću, informacija je bila tačna. Kada su je upitali gde je mlađa sestra rekla im je da je sa njenim bratom i da se od policije skriva na tavanu - dodao je naš izvor. 

Veruje se da će i druga devojčica biti pronađena. U međuvremenu, Centar za socijalni rad je, kako nezvanično saznajemo, o ovom slučaju obavestio Tužilaštvo i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima. 

Inače, sestre M.M. i J.M. i mlađi brat M.M. su deca iz vanbračne zajednice. U Dečje selo u Sremskoj Kamenici su smešteni u avgustu 2022. godine posle prijave porodičnog nasilja. Otac je zlostavljao decu sa kojom je ostao da živi pošto ih je majka napustila i preudala se, a o tome se saznalo kada se jedna od devojčica u školi samopovredila makazama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija