• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

08.03.2024

16:07

Vukićeviću odsekli glavu sekirom! Prikazane jezive fotografije mučenja iz "klanice"

PrintScreen/Društvene mreže, Marko Đoković

Vesti

Vukićeviću odsekli glavu sekirom! Prikazane jezive fotografije mučenja iz "klanice"

Podeli vest

Jezive fotografije izmrcvarenog i iskasapljenog Lazara Vukićevića, zabeležene u "klanici" u Ritopeku pre i posle njegovog ubistva, prikazane su danas u nastavku suđenja pred Specijalnim sudom.

Na njima se vidi da su ga pripadnici koljačkog klana Veljka Belivuka golog vezali za stolicu i da je bio sav krvav, dok mu je deo lica modar, skoro crn. Na jednoj od fotografija zabeleženo je da su mu odsekli glavu, tako što su ga stavili na drvenu ploču, dok se u uglu fotografije vidi i sekira.

Takođe, očigledno je da su pripadnici klana namerno skrnavili telo žrtve, jer su premeštali delove njegovog tela i nameštali ga na ponižavajuće načine.

Ponižavanje žrtve

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić potvrdio je da su u komadanju tela učestvovali braća Budimir i on, ali nije mogao da precizira ko je Vukićeviću odsekao glavu.

- Udarci, koji se prepoznaju na koži, su nastali od petožilnog kabla koji smo koristili. Samo su se podlivi proširili na nekim fotografijama, jer su snimljene sutradan. Neke su fotografisane istog dana. Može po otoku da se primeti koje su nastale dan kasnije - rekao je Lalić.

Foto: MUP Srbije

Tajna prostorija kuće u Ritopeku u kojoj su se odvijala najmonstruoznija zverstva

Na fotografiji na kojoj Vukićević sedi mrtav u stolici, kroz čije je ručke provučena drška od lopate kako ne bi mogao da ustane, Lalić stoji sa pištoljem uperenim u njegovu glavu.

Postupajući zamenik tužioca je upitao ko je konkretno smislio na koji način će biti postavljano i slikano telo Vukićevića, s obzirom na to da su u pitanju najbrutalnije fotografije do sada, okrivljeni saradnik nije mogao o tome da se izjasni sa sigurnošću. 

- Prvi put je to bilo kod Gorana Veličkovića i to je činio lično i samo Belivuk. Čuli ste njegove zahteve da se pokaže brutalnost. Ostrašćenost u ratu je bila velika, dominirala je takva atmosfera ostrašćenosti i nasilja - posvedočio je Lalić, zvani "koljač nasmejanog lica".

Odgovarajući na pitanje punomoćnika Vukićevićevog oca, Aleksandra Šćekića, ko je najviše tukao Lazara, Lalić je odgovorio:

- Ako mislite na rane od kabla, slobodno mogu da kažem da sam ga ja najviše tukao!

Na sve to prvi je reagovao prozvani Marko Budimir.

- Ništa što je Lalić rekao ja nisam radio. Nisam ništa slikao, držao lopatu, ne znam šta čovek više izmišlja - izjavio je Marko Budimir.

Izmišljator i manipulator

Njegov brat Miloš rekao je da mu je jako krivo što je bio bolestan prethodnih dana, jer "čuje da su braća Budimir u svakoj drugoj rečenici":

- To što on mora da zadovoljava svoje tužioce je njegov problem, on je izmišljator i manipulator. Ja ništa nisam slikao, a on nek nastavi da zadovoljava svoje tužioce.

Advokat Dejan Lazarević još jednom je izneo tvrdnju da su fotografije fotošopirane i da veštak treba da objasni na koji način.

On je istakao da na nekim fotografijama ima krvi, dok na drugim nema i pitao kako je to moguće. Ono što nije spomenuo jeste da je telo premeštano i da se na fotografijama vidi da su fotografisane na različitim mestima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!
Specijalni sud

Belivuk: "Ovo kao da je rođeni moj brat svedočio"! Šokirao izjavom: "Goran Mihajlović nije mrtav, već se krije"!

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića optuženoj za sedam ubistava u kući strave u Ritopeku, među kojima je i likvidacija Gorana Mihajlovića koji je prema optužnici otet, otrovan a potom mrtav prebačen u Surduk 1. aprila 2019. gde je njegovo telo spaljeno, danas je nastavljeno svedočenjem Filipa Golubovića iz Berana.

02.11.2023

16:06

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija