• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

12.03.2024

20:58

"Iščupaću ti srce"! Napadnut advokat u Leskovcu: Otac klijenta upao u kancelariju i pretio mu

shutterstock/Informer

Vesti

"Iščupaću ti srce"! Napadnut advokat u Leskovcu: Otac klijenta upao u kancelariju i pretio mu

Podeli vest

Advokat iz Leskovca Lazar Ranđelović povređen je danas nakon što ga je u poslovnoj kancelariji napao otac njegovog klijenta.

Ranđelović je, prema nalazu lekara zadobio lake telesne povrede u predelu abdomena i ogrebotine na genitalijama jer ga je napadač prvo udario u predelu stomaka, a zatim uz reči pretnje da će ga ubiti stisnuo i vukao za genitalije.

 

- Vikao je: "Iščupaću ti srce", vređao i psovao i pretio da neće na ovome da se završi. A sve to samo zato što je došlo vreme za naplatu troškova postupka, shodno važećoj advokatskoj tarifi- kaže Ranđelović.

Goran J. (60) iz Leskovca, koji je napao Ranđelovića, priveden je i procesuiran od strane nadležnih organa, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi Leskovac.

Nezvanično, prijavljeni je ranije već napadao drugog advokata.

Inače, Ranđelović je zastupao njegovog sina u krivičnom postupku, koji još uvek nije pravnosnažno okončan, i u toku je drugostepeni postupak po žalbi.

Klijent je okrivljen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i napuštanje lica povređenog u saobraćajnoj nezgodi.

- Napadi na advokate su sve češći, ne samo u Leskovcu, već u celoj zemlji. Smatram da ovakav vidu napada od strane bilo kog lica predstavlja zapravo napad na celu advokaturu. Znam za mnoge moje kolege kojima je prećeno, koji su fizički i verbalno napadani, ali iz nekog razloga o tome ćute. Ovakvi napadi utiču na nezavisnost advokature, kao i na bezbednost lica koja se bave pružanjem pravne pomoći. Mislim da bi trebalo svi da se zapitamo da li je normalno da u zemlji u kojoj postoji vladavina prava napadači mogu upasti u poslovne prostorije advokata i napasti ga čak i kad nisu njegovi klijenti - zaključuje Ranđelović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marijan

pre 1 mesec

Nisam pristalica nasilja, ali sam stava da bi advokati i advokatska komora bilo dobro da izanaliziraju sebe i svoju komuru, a posebno bahatost i osionost većeg dela ovog klera prema građanima, kao i svoju pohlepu svedu u normalne okvire da im se ovo nebi dešavalo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija