• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/tanjug

15.03.2024

14:26

Šipkom nasmrt pretukao oca, majku izlomio! Tužilaštvo traži obavezno psihijatrijsko lečenje za ubicu iz Surčina

Shutterstock, Miloš Rafailović

Vesti

Šipkom nasmrt pretukao oca, majku izlomio! Tužilaštvo traži obavezno psihijatrijsko lečenje za ubicu iz Surčina

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas u svojim završnim rečima da se Filipu Vrzniću (39) izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi, jer je 19. septembra 2023. u Surčinu brutalno, nasmrt pretukao svog oca, majci naneo teške telesne povrede, a sestri uputio pretnje.

Tužilac je u završnoj reči rekao da je dokazano da je optuženi izvršio ubistvo i prodično nasilje, ali da je veštačenjem utvrđeno da je on neuračunljiv jer boluje od psihoze zbog čega se i traži izricanje mere obaveznog lečenja.

Sa ovim se složio i Vrznićev branilac, ali je izneo da nije izvršeno krivično delo ubistvo, već nasilje u porodici.

Podsetimo Filip Vrznić je 19. septembra prošle godine ispred svoje porodične kuće u Surčinu najpre fizički napao oca, oborio ga na beton i zadao mu više udaraca pesnicama po glavi i telu. Kada mu je majka rekla da prestane da tuče oca, Filip je i nju više puta udario pesnicama u glavu zbog čega je ona pala i zadobila prelom jagodične kosti. Sestra koja živi u susednoj kući pokušala je da ga smiri, ali je on tada povikao da će i ona videti "svoga boga", pa je krenuo ka njenoj kući, ali je ona uspela da se zaključa u kupatilu sa svojom maloletnom ćerkom. Pomahanitali Filip se tada vratio u porodičnu kuću uzeo metalnu šipku kojom je oca uradio više puta po glavi i telu, i zadao mu teške telesne povrede usled kojih je on dva dana kasnije preminuo u bolnici.

Vrznić je danas izneo odbranu u kojoj je naveo da je tog dana izgubio svest, jer nije nekoliko dana uzimao lekove i da se ubistva seća kroz maglu u slikama. Kako tvrdi, ušao je u jednu zgradu preko puta svoje kuće, jer je mislio da ga neko prati, a za njim su došli i njegovi roditelji, kada je on prvo udario oca, zatim i majku. Primetio je da njegov otac u ruci drži šipku, i tada je, kako je rekao, uzeo tu šipku i jednom ili više puta udario oca. On je na kraju rekao da mu je žao što se to desilo i da bi voleo da može da vrati vreme, kao i da sad redovno uzima terapiju.

Inače Filipova majka Olga ispričala je da je on tri dana pre ubistva bio kod bivše supruge kako bi video decu, ali mu ona to nije dozvolila, nakon čega je počeo čudno da se ponaša i nije izlazio uglavnom iz sobe, osim kad je jeo. Na dan ubistva, kako je objasnila, oni su nekoliko puta zvali bolnicu "dr Laza Lazarević” ali im se niko nije javljao, dok su ih iz Centra za socijalni rad takođe uputili na bolnicu “Laza Lazarević”.

Filipova majka je izjavila i da je kobnog dana videla svog sina kome je lik bio izmenjen skoro do neprepoznavanja i da je on iskočio kroz prozor samo u donjem vešu, a da su ona i suprug krenuli za njim.

Da se Filip čudno ponašao uoči zločina potvrdila je i njegova sestra Ana P. koja je ispričala da je on jedno jutro došao kod nje u kuću i uplašeno gledao oko sebe i pitao je da li su svi dobro, što je, kako je dodala, bilo neuobičajno ponašanje.

Sud je za 27. mart zakazao izricanje presude.

Mediji su ranije pisali da je Vrznić pripadnik "kavačkog klana" i da je za njim bila raspisana poternica od strane Slovenije, zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubostva jednog svedoka-saradnika, a čije ubistvo je navodno naredio Radoje Zvicer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija