• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.03.2024

15:45

Monstrum uzeo dva života! Posle dve godine robije zbog porodičnog nasilja, provalio u kuću pa nožem ubio taštu i suprugu!

Vesna Bilić

Vesti

Monstrum uzeo dva života! Posle dve godine robije zbog porodičnog nasilja, provalio u kuću pa nožem ubio taštu i suprugu!

Podeli vest

Rešenjem Višeg suda u Novom Sadu Bransilavu R. (48) osumnjičenom da je ubio bivšu suprugu Draganu Radić (47) i njenu majku Nadu Četnik (75), prorodužen je pritvor do 18. aprila.

Kako je rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, osumnjičenom B.R. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo bivše žene i tašte u Rakovcu i krivično delo utvrđeno merom bezbednosti sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom sadu produžio je pritvor do 18. aprila, iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim, zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni mogao da ponovi kirivično delo i da učini novo krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, jer je više puta osuđivan, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni je posle hapšenja bio priveden Višem javnom tužiocu u Novom Sadu ali, kako saznajemo, nije izneo svoju odbranu i o onome što se 18. februara uveče dešavalo u kući u Ulici cara Lazara 56 u Rakovcu, gde su živele njegova bivša žena i njena majka, nije ništa rekao, branio se ćutanjem.

Iz Višeg javnog tužilaštva tada su povodom dvostrukog ubistva saopštili da su krivično delo kvalifikovali kao teško ubistvo, i da je osumnjičeni ujedno kršio zabranu približavanja i komununikacije sa bivšom ženom.

Foto: S.R.

 

 

Dve žene ubijene su u svojoj kući u naselju Salaksije u Rakovcu kod Beočina, a osumnjičeni je, kako saznajemo, pozvao policiju koja ga je zatekla u kući i uhapsila, a kod njega je pronađen nož.

Dragana više puta prijavljivala nasilje

Prema pričama komšija ubijenih žena, Dragana je u braku trpela nasilje i prijavljivala je Branislava nadležnim službama. On je, kako saznajemo, po pravosnažnoj presudi u zatvoru proveo dve godine i dva meseca zbog nasilja u porodici, a sa robije je izašao januara 2023. godine. I nekoliko godina ranije, odnosno 2017. je bio osuđen uslovno na deset meseci, takođe zbog nasilja u porodici.

I pored toga što je imao zabranu približavanja, Branislav je 18. februara uveče došao do kuće u kojoj su Dragana i njena majka živele i ušao unutra razvalivši vrata. Najpre je, kako se sumnja, u prizemlju nožem nasrnuo na Nadu, a zatim se popeo na sprat i napao nekadašnju suprugu. Prethodno se, navodno, kod jedne komšinice raspitivao o Dragani, ali mu ona ništa nije htela da kaže.

Komšije kažu da su te večeri čuli lavež pasa u dvorištu majke i ćerke, ali da nisu izlazili da vide šta se dešava, a onda ponovo oglašavanje pasa i sirene policije i Hitne pomoći.

Preti mu doživotna robija

Branislavu R. osumnjičenom za teško ubistvo preti kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor. A, za kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju do šest meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija