• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

28.03.2024

12:54

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

MUP

Vesti

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Podeli vest

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

- Nisam kriv, nisam član kriminalne grupe, od svih ovih momaka koji sede ovde i onih koji su na optužnici poznajem samo Darka Maletića. Ja sam poznavao Aleksandra Halabrina, upoznali smo se se tokom 2019. tokom izlazaka, ostali smo u kontaktu. Toga dana, ako tužilac kaže da je bio 20. mart neka bude da je taj dan, Aleksandar Halabrin me je pozvao, vratio se s nekog puta, i predložio da se vidimo pre nego što se nađe s nekim drugarima. Našli smo se kod Tržnog centra Banjica, dovezao ga je drug Goša, malo smo prošetali, pričali neke neobavezne teme i mene je pozvao zet jer sam morao da mu pomognem oko renoviranja stana, pa sam otišao - rekao je optuženi Kovačević i dodao da mu najviše smeta to što ga tužilaštvo tereti da je "namestio druga".

Foto: Arhiva

Telo Aleksandra Halabrina bilo je zakopano na njivi kod Sopota

Naveo je i da nije, kako se navodi u optužnici, odatle otišao sa Halabrinom u stan u kom je potom ubijen.

- Moje ime je ukaljano, ispada da sam naveo nekoga da mi ubije druga. Žao mi je njegove majke, žao mi je zbog svega kroz šta prolazi, ali žao mi je i mene - rekao je Kovačević čiju je odbranu, iz publike, pratila i baka ubijenog Halabrina koja je obučena u crninu danas došla u sud.

Podsetimo, Halabrin se kao nestao vodio do maja 2020. kada je njegovo telo pronađeno u plitkom grobu kod Sopota.

Prema optužnici, Halabrin je ubijen jer su pripadnici "vračarskog klana" sumnjali da priprema likvidaciju nekog od njihovih pripadnika. Kako se navodi, stan u kom je ubijen iznajmio je optuženi Darko Maletić, jedini kog je Kovačević danas naveo da poznaje.

- Nisam član kriminalne grupe, poznajem samo Vladimira Kovačevića i nikada nisam iznajmio ni jedan jedini stan. Pare koje su pronađene kod mene prilikom hapšenja su crkvene pare, imam blagoslov niške eparhije da gradim crkvu na Jastrepcu. To su jedine pare koje sam imao - negirao je navode optužbe Maletić, koji je kao i većina ostalih odbio da odgovara pitanja na sudskog veća i tužialštva.

Ursulov okrenuo sudiji leđa

Navode optužnice danas su u Specijalnom sudu negirali i Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vlada Miketić, kao i Vuk Ursulov.

- Negiram sva krivična dela, nisam pripadnik kriminalne grupe niti sam postupao po ičijim nalozima. Umesto da budem pored svoje porodice, ja se vucaram po pritvorima. Umoran sam - rekao je Ursulov koji se tereti da je direktni izvršilac ubistva Dragana Ristića Čađe u septrembru 2020. u Kaluđerici.

On je tokom kratkog zadržavanja u sudnici rekao i da ne želi da odgovara na pitanja tužioca i sudskog veća, a kada je sudija Svetlana Aleksić pitala branioce i okrivljene da li imaju pitanja za njega, Ursulov je okrenuo leđa sudskom veću.

Sudija Aleksić: Jeste li vi to meni okrenuli leđa?

Ursulov: Ne, nego pratim šta se dešava.

Sudija Aleksić ga je potom upozorila da se pristojno ponaša u sudnici i saopštila mu da se vrati na optuženičku klupu.

Inače, sudija Aleksić je na početku današnjeg suđenja saopštila da je veće odlučilo da odbije predlog odbrane iznet ranije na pripremnom ročištu, da se izdvoje dokazi pribavljeni putem Skaj aplikacije.

U toku je pauza, posle koje će se nastaviti iznošenje odbrana optuženih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija