• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.03.2024

19:43

Smanjene kazne grupi koja je proizvodila ekstazi! U laboratoriji u Resniku držali 52 kilograma narkotika spremnog za prodaju

MUP Srbije

Vesti

Smanjene kazne grupi koja je proizvodila ekstazi! U laboratoriji u Resniku držali 52 kilograma narkotika spremnog za prodaju

Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu smanjio je kazne zatvora za po tri i dve godine i pravosnažno osudio Nenada Stankovića, zvanog Coki, zbog organizovanja proizvođenje sintetičke droge ekstazi u laboratoriji u Resniku, na osam godina, a njegovu kćerku Tijanu na pet godina zatvora

Kazne su smanjene i njihovim saradnicima koji su osudjeni na po tri i po i šest i po godina zatvora. Drugostepeni sud je preinačio presudu u pogledu činjeničnog opisa dela i pravne kvalifikacije dela u odnosu na sve okrivljene, osim u odnosu Stankovića zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.

Zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga Stanković je osuđen na kaznu zatvora od osam godina, Aleksandar Mandić na šest i po godina, Tijana Stanković na pet godina, Sava Panić i Mario Crnković na kazne zatvora od po tri i po godine.

Prema Stankoviću je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, prvostepena presuda preinačena i odbijena je optužba za izvršenje krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga. Stankovići i Mandić su oglašeni krivim što su u periodu od početka februara do 27. maja 2017. godine, u Beogradu, kao grupa, neovlašćeno proizvodili i stavljali u promet opojne droge MDMA-ekstazi, distribuirali i prodavali u Beogradu i na široj teritoriji Srbije.

Stanković je osuđen jer je obezbedio opremu, stavio u funkciju, nabavio osnovne supstance i druge sirovine potrebne za izradu ove opojne droge, sve u vezi sa funcionisanjem labaratorije smeštene u pomoćnoj kući u dvorištu porodične kuće Mandića u Resniku, gde se proizvodila opojna droga.

Foto: Društvene mreže

 

 

Mandić je obezbedio potreban prostor u pomoćnom objektu u dvorištu svoje kuće u Resniku u kojem je instalirana labaratorija u kojoj je neposredno učestvovao zajedno sa Stankovićem, u proizvodnji opojne droge, a i u kasnijoj distribuciji, dok je Tijana Stanković bila zadužena da nakon pakovanja tableta u kese izvrši njihovo vakumiranje i zavarivanje na zavarivaču za kese, pripremajući ih za distribuciju, predala drogu Paniću i Crnkoviću.

Ova grupa je uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, čiji su pripadnici u maju 2017. godine u kući Stankovića otkrili laboratoriju za proizvodnju veštačke droge, u kojoj su pronašli 52 kilograma ekstazija i 80 kilograma supstance koja služi za proizvodnju narkotika.

Belivuk im oteo mašinu za ekstazi

Stanković se indirektno pominjao na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, jer je njegova druga ćerka bila u vanbračnoj zajednici sa Goranom Mihajlovićem, koga su, kako se sumnja, pripadnici te grupe namamili i ubili.

Okrivljeni-saradnici su pominjali da su Belivuk i Miljković od Mihajlovića uzeli mašinu za pravljenje ekstazija, za koju su mediji pisali da je Mihajlović dobio od tasta Nenada Stankovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tinejdžer dilovao drogu! Akcija policije u Kuli
Hronika

Tinejdžer dilovao drogu! Akcija policije u Kuli

Policija iz Kule podnеćе krivičnu prijavu nadlеžnom tužilaštvu protiv šеsnaеstogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnjе da jе izvršio krivično dеlo nеovlašćеno držanjе opojnih droga.

07.03.2024

12:03

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija