• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

10.04.2024

10:53

Ljubio pacijenta u komi! Zbog skandalozne greške tužilaštva bludni doktor oslobođen krivice

Shutterstock

Vesti

Ljubio pacijenta u komi! Zbog skandalozne greške tužilaštva bludni doktor oslobođen krivice

Podeli vest

Okružni sud u Banjaluci odbio je žalbu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i potvrdio odbijajuću presudu doktoru Darku Goliću, nekadašnjem načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC Republike Srpske, po optužnici za polno uznemiravanje pacijenta.

Golić je, kako je za ATV potvrdila njegov advokat Jasminka Jovišević, time pravosnažno oslobođen krivice da je 19. januara 2020. godine polno uznemiravao pacijenta M.Đ. koji je zbog povrede glave 40 dana ležao u komi na Klinici za anesteziju i intezivno lečenje.

Odluka suda je očekivana budući da je takvoj presudi "kumovala" skandalozna greška tužilaštva koje uz optužnicu nije podnelo predlog za krivično gonjenje optuženog, u zakonskom roku od tri meseca. Budući da se radi o krivičnom delu koje se goni po predlogu oštećenog, Osnovni sud u Banjaluci nije imao drugu mogućnost nego da odbije optužnicu protiv Golića, što je sada potvrdio i Okružni sud.

Skandalozan propust načinio je okružni tužilac Aleksandar Simonović, zbog čega je Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH protiv njega otvorio istragu. 

Prema optužnici OJT Banjaluka Golić je 19. januara 2020. godine u periodu od 19 do 22 časa, kao ordinirajući doktor u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio pacijenta M.Đ. u lice i glavu, u čemu ga je zateklo medicinsko osoblje. Radilo se o pacijentu koji je 40 dana zbog povrede glave ležao u komi na Klinici za anesteziju i intezivno lečenje sa rukama vezanim za krevet, radi sprečavanja samopovređivanja. Nakon hapšenja Golić je mesec dana proveo u pritvoru, a u aprilu 2021. godine se izjasnio da nije kriv.

Tokom istrage Golić se branio ćutanjem, ali je istakao da smatra da je neosnovano uhapšen. To je pobijalo 16 svedoka, medicinsko osoblje s Klinike, tvrdeći da su Golića zatekli nagnutog nad licem pacijenta kako ga ljubi. Pacijent se nije sećao samog događaja, a njegova supruga je izjavila istražiocima da je videla optuženog kako ljubi u obraz njenog muža.

Veštačenja bioloških tragova pokazalo je da je Golićev DNK pronađen na naočarama pacijenta, čaršavu na kojem je ležao, kao i peleni za presvlačenje odraslih.

U početku istage Golić se teretio za obljubu nad nemoćnim licem, ali je delo kasnije prekvalifikovano u polno uznemiravanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija